Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de koronavirüs tablosunun değiştiğini, bundan sonra aşı tablosu olarak en az iki doz aşı olanların paylaşılacağını belirtti. Bolu’da hedef nüfusa göre % 85 olsa da nüfusun sadece yüzde 69,4’ü iki doz aşısını oldu.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanlığı aşılama haritasını yeniledi. Daha önce tek doz aşı oranın yer aldığı harita, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus bilgileri yer almaya başladı.

“EN AZ İKİ DOZ AŞI OLANLARIN ORANI %50’Yİ GEÇTİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni haritayı Twitter hesabından paylaştı. Bu verilere göre Türkiye genelinde iki doz aşılama yaptıran 18 yaş üstü kişilerin oranı yüzde 68,13. Bakan Koca; “18 yaş ve üstü nüfusumuzda en az iki doz aşı olanların oranı %50’yi geçti. İki doz ve tam doz aşı oranı arttıkça salgına karşı başarımız artacak” dedi.

Yine haritaya göre mavi kategori, yani en az iki doz aşılama oranı yüzde 75'i aşan 'düşük riskli' il sayısı sadece 7 oldu. Yeni haritaya göre, Bolu’da iki doz aşı oranın yüzde 69,4 olduğu açıklandı.

“İLK DOZ AŞIDA ÖNEMLİ BİR MESAFE KAYDETTİK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunarak; “Günlük covid-19 tablomuz değişti. İl bazında, ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik” ifadelerine yer verdi.

“AŞIDA HEDEF YÜZDE %85”

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ise vatandaşlara 2. ve 3. Doz aşı yaptırmaları konusunda; “Bolu, aşıda hedef nüfusa göre % 85 oranı ile mücadeleye hız kazandırmaya devam ediyor. Haydi Bolu, 2. ve 3. Doz aşılarınız için sizleri sağlık kuruluşlarımıza bekliyoruz. Hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza ve özverili sağlık çalışanlarımıza teşekkürler” şeklinde çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilisim