Tüm öğretmenlerin merakla beklediği öğretmenlerin aşılanması kararı belli oldu. Koca, “7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecekler” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de yaklaşık 1,5 yıldır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ediliyor. Salgınla mücadele kapsamında ise en büyük adım şüphesiz aşılama. Sağlık Bakanlığı ise aşılamanın önemine büyük ölçüde vurgu yapıyor. Peki, aşılama sürecinde alınan son karar ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla bütün öğretmenlerin yaş sınırı olmadan aşılanacağını duyurdu. Son dönemde sürekli aşı stoklarının doluluk oranından bahsediliyor, ayrıca ülke bağışıklığının kazanılması gerektiğine vurgu yapılıyordu. Atılan son adım ise aşılanmak isteyen öğretmenleri heyecanlandırdı.

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ AŞI OLABİLECEKLER”

Önümüzdeki hafta öğretmenlerin aşılanacağını duyuran Koca, yeni bir dönemin başladığını işaret ederek, “Önümüzdeki hafta aşılama programımız için yeni bir dönem daha başlıyor. 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecekler. Aşı ile bağışıklık kazanacak ve salgını gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim