Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ortaokul ve liselerde haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacağını belirterek"Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır” dedi.

Milyonlarca öğrenci ve velinin yüz yüze eğitimle ilgili merak ettiği "Okullar ne zaman açılacak?" sorusu Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklaması ile son buldu.

Türkiye genelinde koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde uygulanan kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir." dedi.

ORTAOKUL VE LİSELERDE 2 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bakan Selçuk, 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçileceğini belirterek, "Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır." ifadelerini kullandı.

“2 TEMMUZ CUMA GÜNÜ SONA ERECEKTİR”

Bakan Selçuk eğitim öğrenim yılının sona ereceği tarihe de değinerek, “Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim