Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, video konferans yoluyla yapılan “Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları” programı kapsamında, canlı yayında Bolu’da görev yapan öğretmenler ile buluştu. Bakan Selçuk, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek sorularını yanıtladı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’na tekrar başladı. Selçuk, dijital ortamda gerçekleşen “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programı kapsamında, Bolu’da görevli meslektaşlarının evlerine konuk oldu.

Gerçekleşen buluşmaya, İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile Bolu’da görev yapan öğretmenler evlerinden katıldı.

Buluşmada ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bakan Ziya Selçuk’a hoş geldin dileklerini ileterek, “Sayın Bakanım, yüzyıllar geçse de hafızlardan silinmeyecek bir salgın sürecinde, sizlerin liderliği ve rehberliğinde öğretmen arkadaşlarımızın özverisiyle, eğitim başta olmak üzere birçok alanda çalışmalar yaptık. Bundan sonra da Bolu eğitim ailesi olarak; yüksek temponuza ayak uydurmaya gayret ederek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Temennimiz; en kısa zamanda öğrenci ve öğretmenlerimizle, okullarımıza buluşmak” diye konuştu.

Bakan Ziya Selçuk, “İl Müdürlerimizle çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü ne zaman sıkışsak, bütün ekibinizle koşturuyorsunuz. Siz ve tüm ekip arkadaşlarınız, okul müdürlerimiz ve tüm görevli arkadaşlar, bu süreçte koşturdular, yoruldular. Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra buluşmaya katılan 23 öğretmen ile tek tek görüşen Bakan Ziya Selçuk, ekran başına ailesi ile birlikte geçen öğretmenlerin çocuklarıyla da uzun uzun sohbet etti. Pandemi sürecinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren öğretmenler, Bakan Selçuk’a sorularını yöneltti.

Bakan Selçuk buluşmada son olarak Özata ailesinin evine konuk oldu. Seben Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Cemal Özata ve Gökçesu Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ebru Özata, hazırladıkları türküleri Bakan Selçuk ve öğretmenler için seslendirdiler.

Bakan Selçuk’un tüm öğretmenlere teşekkür etmesinin ardından buluşma sona erdi.

Editör: TE Bilisim