Bolu’da, 3 gün sürecek olan Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı başladı. Çalıştaya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye'de terör örgütü PKK'nın sayısını 320'nin altına kadar düşürdük” dedi.

Bolu’da başlayan ve 3 gün sürecek olan Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı başladı. 81 ilden gelen Terörle Mücadele Şube Müdürleri'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yaz-kış operasyonlarıyla terörist sayısını 320’ye indirdiklerini ifade etti.

Soylu, kimsenin bunlara aldanmaması gerektiğinin altını çizerek, "Bugün Türkiye'de terör örgütü PKK'nın sayısını 320'nin altına kadar düşürdük. Yaz-kış operasyonlarımız devam ediyor. Eren-5'e başladık, mağara mağara giriyoruz. Bulacağız ve onları imha edeceğiz. Burada hiçbir tedirginliğimiz söz konusu değildir. Türkiye içerisinde vücut bulduramadıkları, güç veremedikleri PKK terör örgütüne, Irak'ın kuzeyinde ve aynı zamanda Suriye'de uluslararası destekle güç verdirmeye çalışıyorlar. Arkasında Amerika'nın, Avrupa'nın olduğunu hepimiz biliyoruz. Eskiden Türkiye'de olan terör kamplarını Suriye'de kurduklarını, oradaki aileleri tehdit edip o ailelerin çocuklarını PKK/PYD terör örgütüne kattıklarını, onlara uluslararası sistemden gelen aylıklarını verdiklerini hepimiz biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim