Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, yüksek hızlı tren (YHT) projesi hakkında konuşarak, Bolu için açık kapı bıraktı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu için onlarca yıldır dile getirilen yüksek hızlı tren ya da çok yüksek hızlı tren hattıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun açıklamalarda bulundu. Dursun, Bolu’nun her zaman konunun merkezinde olduğuna dikkat çekerek, “Bu gündemimizde, Bolu’daki hızlı tren yeni bir düşünce değil. Ankara-İstanbul arasında ilk düşünülen güzergah nereden geçiyordu diye sorsam, herhalde Bolu değil mi? Şimdi bizim bakanlığımız bir ara bunu çok yüksek hızlı tren projesiyle de bunu gündem yapmıştı” dedi.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Çok yüksek hızlı tren için çalışmaların devam ettiğini aktaran Dursun, “Çalışmalar devam ediyor ama ‘Program şu an uygulandı, Bolu’dan hemen geçsin’ bu sözü vermek doğru değil. Bunu bilmenizde fayda var, değerli kardeşlerim. Ama çalışma biz çok yüksek hızlı tren yaptığımız zaman üç, dört yerde durması gerektiğine inana bir yapıdayız. Bakanımız da zaman olarak tam söyleyemeyeceğim ama zaman olarak bir bölge ziyaretinde bu konuları farklı şekilde dile getirmişti. Bize plan-bütçe de sorulmuştu. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daha önce katıldığı bir canlı yayımda, Bolu’nun tren hattı için uygun olduğunu ve ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim