Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bolu’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti.

Haber: Ömer Çetinaslan

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin AK Parti ziyaretine, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Merkez İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Ak Parti Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli, Belediye Meclis üyeleri, Burak Balaban, Bülent Oturak, Uğur Akbay, Zafer Turan, Hüseyin Türkmen ve partililer katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere ilimize geldi. İlk olarak Bolu Ziraat Odası tarafından yaptırılan Mısır Kurutma Tesisinin açılışına katılan Metin, açılışın ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti. Metin daha sonra, İl Başkanlığı toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“FATİH METİN BOLU’NUN HER KADEMESİNDE İZİ OLABİLECEK BİRİ”

Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Uzun yıllardır bizleri Ankara’da temsil eden ve ayrıca da 4 defa üst üste de Bakan Yardımcılığı alan başka birisi yoktur. Fatih Metin, benim siyasi hayatıma başlamama vesile olan, gel birlikte siyaset yapalım dediği zaman birlikte 2005 yılında siyasete başladığımız daha sonrasında kendisinin Ankara’daki görevi dolayısıyla Ankara’ya gitmesi, benim burada İl Başkanlığı görevimin devamı ya da İl Başkanı olmam noktasında da kendisine teşekkür ediyorum. Fatih Metin benim hayatımda zor zamanların, zor günlerin, zor anların adamıdır. O zor anlarda uzatılan eli tutan adamdır. Şuan itibariyle yürüttüğü üstlenmiş olduğu Bakan Yardımcılığı görevi dolayısıyla da özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı noktasında bakıldığı zaman Bolu’yu çok ciddi anlamda ilgilendiriyor. Çünkü Bolu’nun %64’ünün ormanlarla kaplı olduğu, nereye adım atsanız, nereye gitseniz bizim toprak arazimiz olduğu için ormanını da ilgilendiren, toprağını da ilgilendiren, akan suyunu da ilgilendiren bir Bakanlıktadır. Bolu’nun her aşamasında her kademesinde her yerde izi olabilecek bir Bakan Yardımcısıdır. Her Bakanlığı döneminde Bolu’ya gerçekten imza atılması noktasında Bolu’nun bir evladı olarak çalışma göstermiştir” şeklinde konuştu.

“BOLU’YA BİRÇOK ESERİ KAZANDIRMANIN ŞEREFİNE NAİL OLDUK”

Doğanay’ın ardında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin “Hamdolsun bugüne kadar Bolu’ya birçok eseri kazandırmanın şerefine nail olduk. Yine bir tesisi açtık. Bolu’da tarım üretimine çok büyük katkı verecek bir mısır kurutma tesisi açılışı yaptık. Yıllardan beri uğraş verdiğimiz ürün çeşitliliğinde belli bir aşamaya geldiğimizi, daha katma değerli ürünlerin üretimi ile Bolu’daki çiftçimizin daha fazla gelir elde etmesini, Bolu’daki tarımsal hasılanın büyümesini sağlayacak bir adımı da atmış olduk. Daha 5 yıl önce 6 dekar olan ekimin bugün 3 bin 200 dekara vardığını görüyoruz. İnşallah bu yelpazeyi Bolu’da arttıracak destekleri önümüzdeki dönemde daha çok vereceğiz inşallah.

“BOLU’DA YÜRÜYEN 4 TANE ŞANTİYEMİZ VAR”

DSİ Genel Müdürlüğü bakanlığımız bünyesinde Bolu’da yürüyen 4 tane şantiyemiz var. Halen şu anda bütün makine parkımızda hummalı bir şekilde göleti, regülatörü, içme suyu ile, sulamasıyla, her alanı kapsayan hizmet anlayışında DSİ çalışmalarına devam edecek. Bolu’da önümüzdeki dönemde kazandıracağımız hizmetleri de açıklayacağız.

“BOLU TURİZMİMİZE KATKIMIZ OLACAK”

Tarımsal üretimi ile orman varlığı ile, malumunuz, Doğa Koruma ve Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü de sorumlu olduğum bakanlığın hizmet birimleri. İnşallah %70’i ormanlarla kaplı Bolu’muzda yine milli parkları ile tabiat parkları ile Türkiye’nin gözdesi ve yıldızı olan Bolu’da önümüzdeki dönem yatırımlarımızla orman üretimimizdeki artış, milli parklarımız sayesinde Bolu turizmimize katkımız olacak.

“BAKANLIĞIMIZIN ÇOK GENİŞ BİR SORUMLULUK ALANI VAR”

Şu an yardımcılığını yaptığımız bakanlığımızın çok geniş bir sorumluluk alanı var. O nedenle bu sorumluluğun bilincinde olarak bir önceki görevlerde olduğu gibi bu bilinçle bu sorumluluk anlayışı ile hareket ediyoruz. Seçimden sonra ziyaret uzun oldu ama bu kardeşiniz aldığı her görevi layıkıyla yapma gayreti içinde olan bir kardeşiniz. O nedenle hem bakanlığa alışma dönemi, çabuk alışıp, çabuk renk verme, aldığınız sorumluluğu ve beklentiyi karşılama gayreti içinde olmanız gerekiyor. Hem sayın bakanımızın yükünü alma noktasında, bakan yardımcılığı bakanın yükünü alan bir müessese. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizde bildiğiniz gibi bakan yardımcılarının sayısı arttı, etkinliği arttı, dolayısıyla bakan yardımcılığı etkin bir durumda. O nedenle birinci vazifemiz bakanın yükünü almak. Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin gece gündüz demeden yaptığı çalışmaya katkı vermeye çalışıyoruz. Daha iki gün önce Edirne Keşan’daki yangında sayın bakanımız sabaha kadar yangınla mücadeleyi koordine etmiştir. Ondan önceki talihsiz yangın vakalarında yine öyledir. Allah’ın izni ile bakanı, bakan yardımcısı ve diğer personeli ile hazır ve nazır, 7/24 hizmet eden bir bakanlığız.

“BOLU’MUZUN GELİŞİMİNE İLİŞKİN YAPICI TAVRI SERGİLEYECEĞİZ”

İnşallah önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı çok geniş alanlara yayacağız. Bizler makamların emanetçisiyiz. Allah’a çok şükür bu ocaktan bizler yetiştik büyüdük ve belli alanlarda sorumluluklar aldık, almaya devam ediyoruz, bunlar da gelip geçici. Allah’a çok şükür arkada devamlı hizmet ve eser bırakarak yolumuza devam edeceğiz. Laf üreten değil, laf üstüne laf koyan değil, iş üstüne iş koyan, taş üstüne taş koyan hizmet anlayışını da önümüzdeki dönemde de sorumluluk alanımız içinde hareket edeceğiz. Bu hareket içinde iktidar partisiyiz, 18 yıldır bu sorumluluğu taşıyoruz, eleştiri mutlaka olacak. Bu eleştirilere karşılık da bizler gereken cevabı hizmetimizle vereceğiz ve vermeye de devam ediyoruz. Öbür taraftan da muhalefete düştüğümüz alanlar var, bu alanlarla alakalı da gereken uyarıları ve takipleri yapıyoruz. Bunu bir kavga olarak nitelemek yanlış olur. Eleştirilerin dozajı ve düzeyi var, o çerçevede Bolu’nun haklarını her alandaki haklarını her türlü sorumluluk anlayışı içinde yerine getirmek zorundayız. AK Parti olarak bundan sonra inşallah kucaklayıcı bir tavırla devam edeceğiz. O nedenle iktidar olarak sorumlu olduğumuz her alanla ilgili çabayı gayreti gösteren hizmetimizle vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Yerel yönetimlerdeki muhalefette olduğumuz alanlarla alakalı da Bolu’muzun gelişimine ilişkin yapıcı tavrı sergileyeceğiz.

HALKIMIZLA KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Partide kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile sorun olsa bile bu mantıkla hareket eden, Allah’a çok şükür bu başarısını bu şekilde sağlayan bir parti. O nedenle partimizde yeni dönemde kongre kararı alındı. Bu süreç içinde yine yepyeni dinamik bir kadro ile yoluna devam edecektir. Bugüne kadar görev alan arkadaşlarımız var, geçmişten gelen arkadaşlarımız var. AK Parti teşkilatı kurulduğu günden bugüne kadar hizmet veren bütün arkadaşlarımızla beraber inşallah yolumuza devam edeceğiz. Sağ olsun il başkanımız başkanlığında çok büyük başarılara imza attık. Başarılara imza atmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde kardeşiniz partimizin her kademesinde her türlü hizmette bulunmaya devam edecek inşallah. Önümüzdeki dönemde partimizin her türlü çalışmasında sahada, vatandaşla her türlü buluşmada, organizasyonda Allah’ın izni ile rabbimiz zamanımızın yettiği müddetçe Bolu’da sizlerin yanında, halkımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz.

ÇOK CİDDİ BİR MESAİ HARCIYORUZ”

Takdir edersiniz ki şu an bulunduğumuz sorumluluk tüm Türkiye’yi kapsayan bir hizmet yelpazesi içinde bir sorumluluk alanı. Bu sorumluluk alanımızda da çok ciddi bir mesai harcıyoruz. O kapsamda da inşallah belli aralıklarla belli dönemlerde il başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, belde başkanlarımızın yapacağı organizasyonlarda da belediye başkanlarımızla beraber hem yerelde hem de genelde hizmetleri birebir takip etmeye inşallah devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Açıklamaların ardında Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ak Parti Bolu İl Başkanlığı’na ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e Osmanlı Tuğrası işlemeli tablo hediye etti.

Editör: TE Bilisim