AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili ve Sivil Tolum ve Halkla İlişkiler Başkanı Harun Karacan, Bolu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle görüştü.

Haber:Aslı Akış

AK Parti Bolu İl Başkanlığınca organize edilen "Bolu Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması" toplantısına katılmak üzere kente gelen Karacan, ilk olarak Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

“BOLU’NUN SORUNLARINA NASIL ÇARE BULURUZ VE BOLUYLA BERABER BİZ NASIL TÜRKİYE’YE HİZMET EDEBİLİRİZİN ÇALIŞMASINI YAPACAĞIZ”

Ziyarette kısa bir açıklama yapan ve Bolu ziyareti ile ilgili bilgiler veren Karacan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Bolu ziyaretimizin çeşitli sebepleri var. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu Halkına selamlarını getirdik. Bu ziyaretimizde öncelikle ilimizin Valisine bir selam verelim istedik, hasbihal edip, ilin genel sorunlarını alıp daha sonra da sivil toplum kuruluşları ile beraber neler yapabiliriz, Bolu’nun sorunlarına nasıl çare buluruz ve Boluyla beraber biz nasıl Türkiye’ye hizmet edebilirizin çalışmasını yapacağız. Bu çalışmalar kapsamında 16 ili ziyaret ettik ve 17’inci durağımız da Bolu oldu. Çeşitli kesimlerle bir araya gelip bu sorunların çözümü kapsamında çözümleri bizzat genel başkanımıza iletiyoruz. Yani ilin sorunlarına en üst mertebeden çözüm bulmak amacıyla çalışmamızı yürütüyoruz. En büyük ortak paydamız Türkiye ve ülkemizin her noktasına hizmet etme noktasında çalışıyoruz. Bolu ziyaretimizde ayrıca iki ziyaretimiz daha oldu. Ziyaretlerimizden birisi kısa zaman önce şehit olan Yüzbaşı Burak Bilen’in ailesini ziyaret ettik. Allah rahmet eylesin. Diğer ziyaretimiz ise Bolu’da yıllarca Şoförler Odası Başkanlığı yapmış olan rahmetli Nihat Alpat Öztürk’ün ailesine gittik. Allah mekanlarını cennet eylesin. İnşallah bizim bu gelişimizle beraber Bolu’ya değişik noktalarda hizmete vesile oluruz.”

Ziyarete gelen heyet ile bir süre görüşen Bolu Valisi Aydın Baruş, ziyaretlerinden dolayı AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve diğer misafirlere teşekkür etti.

Valilik ziyaretinin ardından Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, burada partililerle bir araya geldi.

“BOLUMUZA YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ZİYARETİ SON DERECE ÖNEMSİYORUZ”

Parti binasında ilk olarak söz alan Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Bugünkü bolumuza yapmış olduğunuz ziyareti son derece önemsiyoruz. Bu günkü ziyaretin temeli öznesi sivil toplum örgütleri, sivil toplum örgütleri ile birlikte belediye ziyareti sonrasında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı hakkında bilgileri siz vereceksiniz. Şunu da söylemek istiyorum Bolu İl Teşkilatları her kademesi ile birlikte ilçelerimizle, ilimizle, merkez ilçemizle, hanım kollarımızla, gençlik kollarımızla bir bütünlük içerisinde hareket eden bunu da seçim döneminde sandığa yansıtabilen bir il olduğumuzu düşünüyoruz. Tabi ki daha fazlısını istiyor muyuz tabi ki daha fazlasını istiyoruz. Sizleri Ankara’da güçlü kılmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızı sadece Türkiye değil dünyada onun arkasında dimdik duran bir teşkilat olarak da önümüzdeki malum seçim süreci 2019 geliyor ve bizde Bolu İl Teşkilatları olarak tüm ilçe kongrelerimizi bitirmiş şu an itibariyle de İl Kongresi için bekleyen bir teşkilatımız var. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

BOLU’YA NASIL FAYDAMIZ OLUR?

Doğanay’ın ardından söz alan Karacan şunları dile getirdi; “Bugün sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yapıp onları dinlemeye geldik. Biz Bolu’yu dinleyelim Bolu ile ilgili neler yapabiliriz? Bolu’ya nasıl faydamız olur? Bunları Sayın Cumhurbaşkanımıza götürmek için buraya geldik. Ama bizim ilk bir iki ziyaretimiz oldu ziyaretlerden ilk yerimiz kendi yerimiz yuvamız, parti teşkilatımızdır. Tabi illerimizi geziyoruz illerimizde bilgiler alıyoruz cumhurbaşkanımız adına. O illerin sıkıntılarını tespit ediyoruz. O illerle ilgili illerimizi diri durması, illerimizin daha fazla hizmet alabilmesi için, illerimizi nasıl 2019’a hazırlarız diye ben kendi alanımdaki birimlerle toplantılar yapıyorum. Bizim bu süreçte teşkilatlarımızın sivil toplum örgütleriyle olan kendimde STK’dan gelen kardeşiniz olarak nasıl teşkilatımız sivil toplum örgütleriyle diyaloğunu geliştirebiliriz, nasıl daha farklı bir şekilde yan yana getirebiliriz onlarda alınan bilgileri nasıl Ankara’ya yansıtırız bizim bugünkü geliş sebebimiz bu” şeklinde konuştu.

“BOLU’NUN KARNESİ ÇOK GÜZEL”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Bolu’nun karnesinin çok güzel olduğunu sözlerine ekleyerek; “Bolu’nun değerlerini bilen bir kardeşinizim. Bolunun bütün inceliklerini öğrendik. Gelirken buranın karnesine de baktık. Tabi ki en iyi şekilde karneniz çok güzel bir şekilde yerini almış. Tüm seçimlerde hakikaten Türkiye’ye yakışır bir oranla Bolu almış. Bizim bu süreçte 2019 süreci hepimiz için önemli arkadaşlar. Bunu sadece bir teşkilatın başarısı olarak, sadece bir İl Başkanının başarısı olarak, Belediye Başkanının başarısı olarak ve ya bunu milletvekillerin başarısı olarak görmeyelim. 2019 Türkiye’nin gelecek seçimi. 2019 seçimi için özellikle gençlerimiz, kadınlarımız hepimize çok göre düşüyor. Bu Türkiye’nin geleceği için. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin var olması yok olması mücadelesi 2019’da verilecek” diye konuştu.

DOĞANAY SÖZ İSTEDİ

Konuşmaların ardından İl Başkanı Nurettin Doğanay, Karacan’dan bir söz almak istediğini belirterek; “Biz Eskişehir ile Bolu’yu birleştirmek istiyoruz. Bu birleşimi Zonguldak’a limana kadar indirmek istiyoruz. Bu manada biz de Bolu İl teşkilatları olarak sizden söz istiyoruz” dedi ve hediye takdiminde bulundu. Karacan’da inşallah bizlere nasip olur bizde Bolu’ya vermiş olduğumuz sözü en iyi şekilde yerine getirmiş oluruz diyerek teşekkürlerini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanlığı sonrasında da Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak Başkan Yılmaz söz aldı.

“DÜNYANIN İLK YAŞANILABİLİR 10 KENTİ ARASINA GİRME KONUSUNDA HEDEFİMİZİ OLAĞANCA HIZIMIZLA YÜRÜTÜYORUZ”

Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu’daki belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek kentin geldiği noktayı vurguladı. Yılmaz; “ Özel bir coğrafya, dört mevsimin yaşanabildiği tek yer, doyasıya yaşandığı yer Bolu. Onun için biz buraya Tabiatın Kalbi diyoruz. Böyle bir özel coğrafyaya sahibiz. Onun için buradaki şehrimizin geleceğini turizm kenti, spor kenti, sağlık kenti ve üniversite kenti olarak belirlendik. Bu amaca yönelik olarak çalışıyoruz. Şu an böyle bir özel coğrafyada uzunca zamandır belediyecilik görevini yöneten birisi olma maksadıyla, bundan öncede 10 yıllık belediye meclis üyeliğim olduğu için kafamızda bir şehir hayalimiz vardı. Bu şehri oluşturmak için uzun zamandır çalışıyoruz. Bu çalışmanın neticesinde de inşallah Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefini ülkemiz nasıl yürütüyorsa, bizde dünyanın ilk yaşanılabilir 10 kenti arasına girme konusunda hedefimizi olağanca hızımızla yürütüyoruz. Bu konuda da baya netice aldığımızı, artık tünelin ucunda da ışık göründüğünü ifade edebilirim. Birçok kıstas açısından şehrimiz çok özel bir şehir, köy şehir karışımı ama bu köy şehir karışımından yaşanılabilecek bir şehir oluşturabilmek için uzun süredir çalışıyoruz. Belki bunu çok iyi anlatamadım. Ancak şunu söyleyebilirim ki şehir içindeki birçok bölgeyi sularla kavuşturup şehir-su iç içe olan, yeşil alanlar anlamında da şuan çok ciddi bir yeşil alan alanıyla buluşturan, ormanla da bütünleştiren ve bir gelecek şehri hayal edilen şehri oluşturmak için canla başla çalışıyoruz. Bu şehir şu an birçok kıstas anlamında Türkiye’deki herhangi bir şehirle değil dünyadaki gelişmiş illerle kıyaslanabilecek noktaya doğru geldiğini belirtim. Bu konudaki bugüne kadar verilen destekten dolayı şahsınızda bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarda vereceğiniz destekten dolayı da sizlerden beklentilerimizin desteklenmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLU’YA EN UFAK BİR FAYDAMIZ OLURSA NE MUTLU BİZE”

Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek şehirde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler alan Karacan, ‘Bolu’ya nasıl fayda sağlarız dedi’ ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Bolu’yu Bolululara anlatmaya gerek yok. Bolu’ya bizim nasıl faydamız olur özün kısası bu. Ne kadar faydamız olur? Bir tek bir şeye faydamız olursa bizim için büyük mutluluk. İnşallah Allah kendi bulunduğu ilçesine, iline, beldesine, mahallesine hizmet etmeyi nasip eylesin. Bir tuğla çakıp ta o mahallenin, o ilçenin, o ilin bir tek kişinin faydalanmasına vesile olursanız ne mutlu. İnsanların en hayırlısı birbirine hayırlı olanıdır.  Bizimde Bolu’ya en ufak bir faydamız olursa ne mutlu bize. Allah yolunuzu açık eylesin güzel hizmetler yapmaya vesile etsin. Geri kalan makamlar, mevkiler hepsi geçici arkadaşlar.”

Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a ziyareti sonrasında Ay yıldızı işlemeli Türk Bayrağı ve Bolu’nun yöresel ürünlerini içeren hediye takdim etti.

Karacan, Bolu Belediyesi ziyaretinin ardından STK toplantısı için Karpalace Otel’e geçti. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, İlçe Başkanları, partinin kadın ve gençlik kolları ve STK temsilcileri katıldı.

Karacan, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinin bir ilde dimdik, yan yana, omuz omuza durursa, şehri için tek hedefte ilerlerse o şehrin gidişatının çok farklı olduğunu vurgulayan Karacan, sivil toplum kuruluşlarından aldıkları bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini aktardı.

“BOLU ZENGİN OLURSA BİZ TÜRKİYE OLARAK ZENGİN OLURUZ”

Karacan, bütün şehirlerin hak ettiği yere gelmesini arzuladığını, bunun için herkesin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini anlattı.

Tüm dünyada kalkınmanın yerelden başlayıp sonra genele yayıldığını kaydeden Karacan, "Bolu zengin olursa biz Türkiye olarak zengin oluruz. Yoksa Türkiye zengin olacak da Bolu’ya hak ettiği pay düşecek böyle bir şey yok. Esnafımız da zengin olacak. Tüccarımız da zengin olacak. Sanayicimiz de, işçimiz de. Hepsi zengin olursa o zaman Bolu hak ettiği yere gelir. Bunun için birlik olacağız." ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda sivil toplum örgütleri temsilcileri, taleplerinin yazılı olduğu dosyaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere Karacan'a teslim etti.

 

Editör: TE Bilisim