Akdeniz’de, yangınların başladığı günden itibaren bölgedeki çalışmaları koordine eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla’daki çalışmaların ardından Burdur’a geçti.

 Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’nin güneyi, 2 haftayı geçkin süredir, orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Özellikle Muğla’nın belli noktalarındaki yangınlar hala devam ediyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’de yangınların başladığı ilk günden itibaren bölgedeki çalışmaların koordinasyonu noktasında katkı veriyor.

MUĞLA’DA ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu kapsamda son olarak Muğla’nın Gümüşlük bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarına katılan Bakan Yardımcısı Metin, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmaları an an sosyal medya hesabından paylaşan Metin, “Gümüşlük’te orman yangınını söndürme çalışmalarının takibi ve koordinasyonu için sahadayız. Orman kahramanları karadan özverili çalışmalarını sürdürürken, gece görüş özelliği olan helikopterler ile havadan müdahaleye devam ediyor” dedi. Alanda farklı çalışmalarla bölge halkının ve üreticilerin sorunlarını da dinleyerek, mağduriyetlerin giderileceğini belirtti.

BURDUR’A GEÇTİ

Öte yandan bölgede yeni yangınlar da çıkmaya devam ediyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde başlayan yeni yangında ormanlar yanıyor. Muğla’daki çalışmalarını tamamlayan Tarım ve Orman Yardımcısı Metin de buradaki çalışmalar destek vermek adına Burdur’a gitti. Metin, “Orman yangınının devam ettiği Burdur Bucak bölgesindeyiz. Ekiplerimiz cansiperane gayretle Burdur ve diğer illerde devam eden yangınları kontrol altına almaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim