Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki, ormanların korunması hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Tiryaki, Bolu’da üretim miktarını 1 milyon 200 bin m³ sınırlandırdıklarını söyledi.

Ağaçlandırma konusunda tüm dünyaya örnek olan bir ülke olduğumuzu dile getiren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki, “Koruma konusuna da aynı hassasiyetle yaklaşan bir ekibin Bakanlıkta iş başında olduğundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“20 bin hektar civarında alanda ağaçlandırma çalışması yürüteceğiz”

Bakan Yardımcısı Tiryaki, Türkiye genelinde 20 bin hektar civarında ağaçlandırma çalışması yürüteceklerini ifade ederek; “Ülkemizin orman varlığını artırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Ağaçlandırma konusunda tüm dünyada örnek ülkeyiz.  Sadece 2022 yılında 647 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bu yıl Türkiye genelinde 20 bin hektar civarında alanda ağaçlandırma çalışması yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

“Devasa ve kompleks bir ekosistemden bahsediyoruz”

Ormanlara çok büyük değer verdiklerini kaydeden Tiryaki; “Ormanlarımıza verdiğimiz değeri, tarafsız her göz muhakkak ki görecektir. Kuşkusuz mevcut ormanlarımızın da bakım ihtiyacı sürüyor. Devasa ve kompleks bir ekosistemden bahsediyoruz. İçerisinde yaşayan her canlı ile birlikte planlı ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor bu sistemin” dedi.

“Ormanlarımızın korunmasına özen gösteriyoruz”

Ormanların korunması konusunda büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizen Tiryaki; “Türkiye yüzyılı için hedefimiz, endüstriyel ağaçlandırma gibi alternatif yöntemlerle ihtiyacımız olan odunu karşılayıp, korunan alanları çoğaltmak. Bu konuya büyük hassasiyet gösteren bir ekibin şu anda görev başında olduğundan kimse şüphe duymasın. Bölge, bölge, il il, köy köy gerekli çalışmaları, analizleri yapıyor, ormanlarımızın korunmasına özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“2023 yılı üretim miktarını 1 milyon 200 bin m³ ile sınırlandırdık”

Bakan Yardımcısı Tiryaki, Bolu’da üretim miktarını 1 milyon 200 bin m³ sınırlandırdıklarını aktararak; “olarak Bolu’da örneğin 2022 yılında 1 milyon 600 bin m³ üretim gerçekleşirken, 2023 yılı üretim miktarını 1 milyon 200 bin m³ ile sınırlandırdık. Köylülerimizden, çiftçilerimizden gelen seslere kulak verdiğimiz, vatandaşın hassasiyetlerine Bakanlık olarak aynı özenle yaklaştığımız uygulamalarımızın sonuçları, önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

“Türkiye Yüzyılı’nda “Orman Vatandır”

Tiryak, ilk önceliklerinin ormanları korumak olduğunu belirterek: “Ahşaba olan ihtiyacın tamamen ortadan kalkması mümkün değil kuşkusuz. Ülkemizin odun ihtiyacını karşılamanın yanı sıra orman kaynağımızın korunmasını, büyümesini, geliştirilmesini ve sağlıklı bir şekilde ayakta kalmasını sağlamak da en önemli önceliğimizdir. Türkiye Yüzyılı’nda “Orman Vatandır” şiarıyla, daha yeşil ve çok daha müreffeh günlere erişebilmek için büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim