Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar renklendi. Ancak bu yıl fiyatlar bir iniyor, bir yükseliyor. Havalar soğudukça tezgahlarda bollaşan hamsinin yanında çinekop da kendini belli ediyor. Balık fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaş daha ucuz olan balıkları yönelirken Bolu'da vatandaşlar ise en çok hamsiyi tercih ediyor.

Haber: Aslı Akış

“Vira bismillah” diyerek 1 Eylül'de denize açılan ve bol miktarda palamut avlayan balıkçıların yeni umudu hamsi oldu. En çok tüketilen ve kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi, havaların soğumaya başlamasıyla palamuttan sonra tezgahlarda yerini aldı. Palamutta verimli bir sezonu geride bırakan balıkçılar, aynı verimi hamside de almayı temenni ediyor.

Balık pazarı hareketli. Fiyatlar ise her hafta değişiyor. Bu hafta çinekop haftası. Hamside fiyatlar yükseldi, palamutta ise azaldı. Geçen hafta kilosu 20 TL’den satılan hamsi bu hafta kilosu 25 TL’den tezgahtaki yerini alırken vatandaşlar balık fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi.

İhsaniye Mahallesi'nde kurulan balık tezgahlarında, Karadeniz somonun kilogramı 35, deniz çipura 70, deniz levrek 80,  Norveç somon 80, Karadeniz çipura 45, Karadeniz levrek 55, palamut 12,5, çinekop 50, uskumru 25, barbun 40, Karadeniz hamsi 25, kefal 20, sarıkanat 70 ve iri barbun 50 liradan satılıyor.

“BALIKLAR ÇOK PAHALI”

Balık tezgahlarını inceledikten sonra hamsi alan Fatma Sarışenoğlu, geçen haftaya nazaran fiyatların biraz daha ucuz olduğunu belirterek, "En çok hamsi ve uskumru tüketiyoruz. Bunların dışındaki balıklar çok pahalı” dedi.

Editör: TE Bilisim