Bolu Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yılında günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde karşıladı, Gölcük Tabiat Parkı’nda kutlama programı düzenledi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gölcük'e gelen çok sayıda ziyaretçi bandonun çaldığı şarkılara eşlik ederken, ellerinde Türk bayraklarını salladı. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik ilgi gördü.

HABER: Aslı Akış

Etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eşi Meral Özcan ve oğlu Can Özcan ile Bolu Belediye Başkanlık Sözcüsü Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatmasının 102’inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Bolu’da da koronavirüs salgını nedeniyle tedbirler altında kutlandı.

Anıt Park’ta düzenlenen tören sonrası Belediye Bandosu, İzzet Baysal Caddesi üzerinden belediye binasına kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Vatandaşlar ve caddede faaliyet gösteren esnaflar da 19 Mayıs coşkusunu çalınan marşlara eşlik ederek ve Türk Bayrağı sallayarak yaşadılar. 16 kişilik belediye bandosunun İzzet Baysal Caddesindeki geçişinde Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de eşlik etti. Başkan Yardımcısı Özdemir, caddedeki vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.

Etkinliğin ikinci adresi kentin doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı oldu. Belediye bandosu İzmir Marşı, Gençlik Marşı gibi milli duyguları üst seviyeye taşıyan marşları seslendirirken, vatandaşlar ay yıldızlı bayraklarla marşlara eşlik etti.

“MİLLİ BAYRAMLARIMI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  tüm milli bayramları coşkuyla kutlamak istediğini belirterek; “Bolu’muza, Bolulu hemşerilerimize var, dışarıdan gelen vatandaşlarımız var. Türkiye’nin en güzel şehrinde bu sene farkındalık olsun dedik. Gölcük’te belediyemizin bandosunun konseri yapıldı. Şehrin muhtelif yerlerinde devam ettik. Tabi kısıtlı şartlarda Kovid-19’dan dolayı büyük kitleler halinde bayramlarımızı kutlayamıyoruz 1,5 yıldır. İnşallah Kovid belasından bu yıl kurtulacağız. İnşallah ümit ediyorum ki 30 Ağustos’tan itibaren veya 29 Ekim’den itibaren yine toplu olarak kol kola, halaylarla, şarkılarla, marşlarla, yürüyüşlerle bayramlarımızı, milli bayramlarımızı, coşkuyla kutlayacağız. Tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah mutlu olmuşsunuzdur” şeklinde konuştu.

“ATAMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Faik Mert Dönmez; “Mutluyuz. Atamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Nice 19 Mayıslara diyoruz” diye konuştu.

“HERKESİN 19 MAYIS’I KUTLU OLSUN”

İstanbul’dan gelen Melahat Hanım ev eşi; “ İstanbul’dan geldim. Çok keyfili harika bir ortam.  Bir de belediyenin bandosunu görmek bizi çok mutlu etti. Herkesin 19 Mayıs’ı kutlu olsun. 19 Mayıs’ta burada olduğumdan çok mutluyum.  Bolu Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Burada olduğumuz için çok şanslıyız.” dedi.

“ATATÜRK’ÜN KURTULUŞ MÜCADELESİNDE İLK AYAK BASTIĞI YER SAMSUN”

Samsun’dan gelen bir vatandaş; “19 Mayıs Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde ilk ayak bastığı yer. Bu kısıtlamalar nedeniyle burada ve bu şekilde olmaktan çok mutluyum. Umarım önümüzdeki 19 Mayıs’ları coşkuyla hep beraber kutlarız. Gölcüğü çok güzel bulduk. Bizde Karadenizliyiz ama bu doğanın muhteşemliği gerçekten anlatılmaz yaşanır. İmkânı olan herkese gelmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

İnci Kornok; “9 yaşındayım. Çok heyecanlıyım. Çokta keyifliyim. İlk geldiğimde de baktım. Bu seste ne diye. Bando takımıymış. Hiç bando takımı görmemiştim. Bu sefer gördüm. Herkes heyecanlı, bende heyecanlıyım” diye konuştu.

“COŞKU VE HEYECANLA KUTLUYORUZ”    

Talha Özkök; “Buraya geldiğim için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum. Böyle bir şeyin olduğunu aklımın ucundan bile geçirmedim. 23 Nisan’da çıkamamıştık ama 19 Mayıs’ta çıktığımız için heyecanlıyım ve mutluyum. Coşku ve heyecanla kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİK ÇOK GÜZELDİ”

Baki Kağıtçıoğlu; “Buraya eşimle pikniğe geldim. Bayrakta verdiler. Çok memnun kaldık, mutluyuz. Bu etkinliği yapanlardan çok memnun kaldım. Ne kadar nankör varsa bu yapılan etkinliği görsünler. Daha bundan iyi ne olur? Her şeyden çok memnunum” şeklinde konuştu.

Şerife Kağıtçıoğlu; “Bugün buraya geldik. Çok mutluyuz. Burada 19 Mayıs şenliklerini kutladık. Çok mutluyum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim