29 Nisan Perşembe günü tam kapanmaya geçileceğinin duyurulmasının ardından ilimizde bankalar önünde uzun kuyruklar oluştu. Banka ve PTT şubeleri ile ATM’ler önünde oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı. Polis ekipleri, zaman zaman kuyrukta bekleyenleri sıraya sokarak, sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından yeni kararlar alınmasıyla birlikte 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’dan, 17 Mayıs Pazartesi 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanmayı duyan vatandaşlar, ilimizde bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun kuyruklar oluşmasını normal karşılayan Bolulular, tam kapanmanın arkasında durarak alınan kararı desteklediler.

“İNŞALLAH VAKALAR DÜŞER RAHATÇA GEZERİZ”

Vatandaşın hiçbir kurala uymadığına işaret eden Murat Yelatan, kapanmanın gerekli olduğunu vurgulayarak;  “Bu kapanma çok gerekli olan bir şeydi. Belediye önüne baktığımız zaman insanlar sırt sırta, bankaların önüne hakeza. İnsanlar hiçbir kurala uymuyor, sanki hiçbir şey yokmuş gibi yapıyor. Bu kapanma bize gerekleydi. Bizim ve çocuklarımızın geleceği için, herkes için gerekli, olması gerekiyordu ve oldu. İnşallah bundan sonra vakalar düşer rahatça gezmeyi, tozmayı o zaman birlikte yaparız” ifadelerini kullandı.

“DURUM HİÇ İYİ DEĞİL”

Bankalardaki yoğunluğun normal olduğunu ve insanların sıcak havalarda evde tutulamayacağını belirten Osman Çelik, “Millet parasını çekiyor alışveriş yapacak. İnsanlar korkuyor. Ne kadar devlet kısıtlama koyarsa koysun insanlarla başa çıkamıyor. Durum hiç iyi değil. Evde tutamazsın insanları. İnsanların işi var, bankadan para çekiyorlar pazara gidiyorlar, alışveriş yapıyorlar. Bu yaz gününde havanın güzelliği ile birlikte evde kimseyi tutamazsın. Durum hiç iyi değil” şeklinde konuştu.

“OLMASI GEREKEN BİR ŞEY BU KISITLAMA”

Tam kapanma kararını yerinde bulan Recep Kalay, vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çekerek; “Aldı başını gidiyor bu virüs. Günde 300 kişi vefat ediyor. Böyle bir sıkıyönetim olmayınca eriyip gideceğiz mi? Olması gereken bir şey bu kısıtlama” dedi.

Bankalarda ki yoğunluğun normal olduğunu da ifade eden Kalay, “Bankalarda mecbur bir yoğunluk var tabi ki, İnsanlar mesafelerini koruyarak düzenli bir şekilde işlerini halletmeleri gerekiyor. Dikkat etmeleri gerekiyor halkın bilmesi lazım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim