Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası arasında geçtiğimiz günlerde üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcıların ticari hayatlarını kolaylaştırarak esnek vade ve taksit imkanlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalandı.

Düzenlenen imza törenine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Ziraat Bankası Bolu Şube Müdürü Esma Güleş ve Ziraat Bankası Bolu Girişimci Şube Müdürü Hediye Kuru iştirak etti.

“GÜVENLİ TİCARET SİSTEMİ KURMAK AMAÇLANIYOR”

İmza töreninde konuşan Başkan Türker Ateş, “Pandemi dolayısıyla işletmelerimiz oldukça zorlu bir dönemden geçiyorlar. Tedarik zinciri içindeki ticareti ayakta tutabilmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak için TOBB ve Ziraat Bankası işbirliğinde yeni bir proje hayata geçirildi. Tedarik Zinciri Finansmanı projesi ile tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermenin ve güvenli ticaret sistemi kurmak amaçlanıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Ateş, Bankkart Başak projesi ile aynı tedarik zinciri içinde yer alan firmaların birbirleriyle olan ticaretlerinde tahsilat riskinin Ziraat Bankası garantörlüğüyle sıfıra indirildiğini belirterek, ayrıca 540 güne kadar esnek vade ve taksit imkanları ile de firmalara daha fazla satış yapabilme olanağı sunulduğunu ifade etti.

“ODA ÜYESİ HER İŞLETME İSTİFADE EDEBİLECEK”

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, söz konusu düzenlemeden sektör ayrımı olmaksızın Oda üyesi her işletmenin istifade edebileceğini, ancak tek şart olarak Bankkart Başak aracılığıyla alım-satım yapacak olan firmaların tedarik zinciri içinde birbirine entegre durumda bulunmaları gerektiğini söyledi. Başkan Ateş, söz konusu protokolün hayata geçirilmesinden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek projenin üyelere hayırlı olmasını diledi.

Ziraat Bankası Bolu Şube Müdürü Esma Güleş ise Ziraat Bankası olarak TSO üyelerine yönelik yeni bir finansman enstrümanı ile hizmet sunacak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Güleş, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın da ifade ettiği gibi, Banka olarak bu sistemle tedarik zincirindeki riskleri ortadan kaldırarak ticaretin daha etkin ve verimli yapılmasını desteklediklerini, alıcının finansman ihtiyacını karşıladıklarını, üretim, istihdam ve ticarette istikrar ve devamlılığı sağladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.

 

Editör: TE Bilisim