Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, Köroğlu Televizyonu ekranlarında yayınlanan Spor Akşamı programına konuk oldu. Barut, Burhan Yeşiltaş ve Fahri Gündüz’ün sorularını içtenlikle yanıtladı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Başkan Barut, ilimizi Misli.com Sultanlar liginde temsil etmeye hazırlanan Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı ve diğer branşlarla ilgili önemli bilgiler verdi.

“Dünyanın en iyi oyuncularını Bolu’da izleyecekler”

Bolulu taraftarların dünyanın en iyi takım ve oyuncularını izleme fırsatı bulacağının altını çizen Barut; “Sultanlar ligi dünyanın en kaliteli liglerinde ve dünyanın en iyi 10 oyuncudan 5-6 tanesini barındıran bir lig. Biz sadece Fenerbahçe bazında düşünmüyoruz. Vakıfbank, Eczacıbaşı, Türk Hava Yolları, Fenerbahçe gibi takımlar gerçekten müthiş oyunculara sahip bir lig. Sultanlar ligini Bolu halkına ilk önce ne olduğunu söylememiz lazım. Herkes bizim hangi ligde oynadığımızı bilsin. Sultanlar ligi bizi televizyondan gururlandıran milli oyuncularını hepsini Bolu’da izlemek demek. Eda Erdem’i izlemek demek, Cansu’yu izlemek demek. Hande Baladin’i izlemek demek. Onun dışında birçok üst düzey yabancı oyuncuyu izlemek demek. Boskovic’i izlemek demek. Thompson’ı izlemek demek. En iyi oyuncuları burada ağırlamak demek. Bunların Bolu’da olmasında, Bolu’da izlemekten, Bolu’da görmekten biz çok mutlu olacağız. Halkımızın da salon kültürüne aç olduğunu biliyoruz. Şuan bizim bütçemizin elverdiği branş voleybol oldu. Voleybol’da da en üst seviyeye çıkmak bizim için çok büyük onur” dedi.

“Sultanlar ligi, Bolu Belediyespor-Fenerbahçe maçıyla açılacak”

Lige Fenerbahçe Opet maçıyla başlayacaklarını belirten Başkan Barut; “Bu işin en güzel tarafı da lige Fenerbahçe ile başlamış olmak. Sultanlar liginin açılış maçı bizim maçımız. Sultanlar ligi, Bolu Belediyespor-Fenerbahçe maçıyla açılacak. Fenerbahçe’nin oyuncu kalitesi, yönetim kalitesine saygı duymak lazım. Biz onları en iyi şekilde ağırlayacağız. Bolu’nun misafirperverliğini onlara aksettirmemiz lazım. Bunun dışında Bolu’nun güzelliklerini de bu sayede tanıtmak demek. Bolu’nun gerçekten voleybola ilgisi olduğunu tüm Türkiye’ye tanıtmak demek. Eğer biz bu ilgiyi tüm Türkiye’ye gösterirsek ileride milli takımın bazı maçları veya turnuvaları Bolu’ya almak demek. Bolu tesis anlamında gerçekten çok önemli bir yere sahip” şeklinde konuştu.

“Herkes kırmızı beyaz giyinsin”

Kırmızı beyazlı taraftarları Fenerbahçe Opet maçına davet eden Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, tüm taraftarların kırmızı beyaz ağırlıklı giymesini rica ederek; “Herkes kırmızı beyaz giyinsin, kaş kollarımız, tişörtlerimiz her şey hazır. Maç için bandomuz hazır. Maç için sahamız hazır. Seyircimizin gücünü bu maçta herkese göstereceğiz. Deplasman takımı gerçekten deplasmana geldiğini hissedecek. Kim olursa olsun, Bolu’da bir spor sevgisinin olduğunu Bolu’da bir taraftarın olduğunu bunu hissedecek. Ben taraftarlara çok teşekkür ederim. Her zaman yanımızdaydılar. Pandemi döneminde sahaya, salona girmeseler bile bizim yanımızdaydı. Hepsi aynı zamanda Boluspor sevdalısı. Boluspor’a gönül veren taraftarlar. O spora olan aşklarında bizle gidermeye çalıştılar. Bizim onlara her zaman kapımız açık. Bizde elimizden geldiğince iyi bir takım izleteceğimizi düşünüyorum. Karşılaşma gerçekten bir şölen havasında geçecek bir karşılaşma izleyecekler. Herkesi biz voleybol maçımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“2800 kişilik sporcu fabrikasıyız”

Başkan Barut, Voleybol takımının yanı sıra bünyelerinde 17 branş daha olduğunun altını çizerek; “Bolu Belediyespor, kadın voleybol takımıyla özdeşlemiş bir kulüp ama bizim 17 tane branşımız var. Yaklaşık 2800 tane de sporcumuz var. Bu sporcularımızın içinde sürekli Türkiye’de dereceye girenler sürekli Avrupa şampiyonasında dereceye girenler çok başarılı antrenörlerimiz var. Voleybolcumuz, Kadınlar İşitme Engelliler Şampiyonasında şampiyon olan kadroda olan oyuncumuz var. Milli takımlarda oynayan çok fazla sporcumuz var. Biz sadece tek kulüp değiliz, tek branşımız yok. Bizim diğer kulüplerden farkımız biz 2800 kişilik bir sporcu fabrikasıyız. O sporculardan hiç para almadan, her şeyi yapmaya da hazırız. Bu bir sosyal sorumluluk projesi gibi.”

“Bize verdikleri her kuruş çok değerli”

Barut, Bolulu işadamlarından gerekli desteği göremediklerini ve işadamlarını desteğe davet ederek; “Biz Bolu halkından özellikle Bolulu işadamlarından gerekli desteği görmediğimizi düşünüyorum. Bu kadar çocuğumuza bizler sahip çıkarken, onlardan birazda kulübe sahip çıksınlar. Belediye bizim ihtiyaçlarımızın sadece bir kısmını karşılıyor. Bize verdikleri her kuruş çok değerli. Oradaki her pankartın her reklamın çok fazla çocuğun hayatına dokunacak. İnanın voleybol için verilen paraları bile diğer branşlarda harcıyoruz. Onların deplasman giderlerini karşılıyoruz” dedi

“Bu zemin 450-500 bin liralık bir zemin”

Yeni sezon öncesi Türkiye Voleybol Federasyonu aldığı kararla salon zeminin traflex yapıldığını belirten Barut sözlerini şöyle noktaladı; “Hem belli bir kaliteyi yakalamak için zeminin traflex olması gerekiyordu. Avrupa kuplarında veya üst düzey takımlarda izlediğimiz saha zeminin aynı olması gerekiyordu. Özellikle TRT’nin maçları canlı yayınlayabilmesi için sahanın o şekilde olması isteniyor. Aslında böyle bir sahanın Bolu’da daha önce olması lazımdı. Çok güzel salon yapıyoruz ama zeminin bir tanesi de her spora uygun yapmak lazım. Bunun için Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara’ya teşekkür etmek istiyorum. Bizimle beraber Sultanlar Ligine çıktıktan sonra çok büyük gayretle ihaleleri gerçekleştirdi. Bakanlığımız büyük destek verdi. Çok kısa zamanda traflex zemin yapıldı. Bu zemin 450-500 bin liralık bir zemin. Bizim kendi bütçemiz veya belediyemizin bütçesi buna karşılaşamaya müsait değildi. Bu zemin yapılamasaydı ne canlı yayın olacaktı nede bizim oyun ve seyir kalitesi bu kadar zemin olacaktı. Şimdi çok daha albenisi olan çok daha güzel ve dışarıdan oyuncuların gelip oynamak isteyeceği bir salon yapıldı. Bu salonun zeminiyle birlikte seyir kalitesi gerçekten yükselecek.”

Editör: TE Bilisim