Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla  “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” kampanyası başlatıldı.

Haber: Aslı Akış

Koronavirüs salgınını yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkardığı öne sürülerek Sigarayı Bırakma Kampanyası başlatıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” başlatılması kararı alındığı belirtilerek; “Koronavirüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu neden ile 81 il de Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı Dairesi Başkanlığı tarafından Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilecektir” denildi.

“FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Rol model olan meslek gruplarından başlanılarak personele yönelik sigarayı bırakma kampanyası organize edileceğini dile getirilerek; “İlimizde görev yapan ve toplumda rol model olan meslek gruplarından (sağlık çalışanı, öğretmen, kolluk kuvveti personeli, asker, hakim, savcı, avukatlar, din görevlisi vb.) başlayarak, diğer kamu kurumu personeline yönelik bırakma kampanyası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilecek ve bu personelin sigara bırakmalarını sağlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.” İfadelerine yer verildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE BİLDİRİLECEK”

“Sigara bırakma kampanyası çalışmaları kapsamında, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki “BAŞARABİLİRSİN” butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik formun doldurularak yapılacağı formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği (SBP) randevuları, İl Sağlık Müdürlüğünce planlanarak başvuru yapan bireylere bildirilecek.

“KAMPANYA KAPSAMINDA SİGARAYI BIRAKAN KİŞİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLECEK”

Başvuru yapan bireylere internet ortamında tütün ürünlerinin kullanımının ve pasif etkilenimin zararları ve tütün ürünü bırakma yöntemleri konusunda eğitimler verilecek. Kampanya kapsamında ve süresince 31 Mart 2021 tarih ve 3756 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Bakanlık tarafından sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçlar sigara bırakma polikliniklerinde hekimlerin uygun gördüğü şekilde tedavi başlanacak. Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere başarı belgesi verilecek.

Editör: TE Bilisim