Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ukrayna'nın Kiev kentinde düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda Grup Milli Takımımızın aldığı tarihi başarıyı şu sözlerle değerlendirdi:

“'Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımız; kadın cimnastik tarihinin en büyük başarısını elde ederek ‘3 çember 2 labut’ aletinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Tarihi başarımız; azmin, çalışmanın, planlamanın, mücadelenin, motivasyonun, sürekliliğin, sabrın ve inancın zaferidir.

Bu başarıya giden yolun emekçilerini hatırlatmak isterim. Özellikle sporcu ailelerimizin duaları, emekleri... Yerli ve yabancı antrenörlerimizin ve teknik kadromuzun bitmeyen enerji ve tecrübesi... Başkan vekilimizin, asbaşkanlarımızın, yönetim kurulumuzun 365 gün mesai gözetmeden çalışması... Federasyon temsilcilerimiz ve il müdürlüklerinin cimnastik branşına ilgisi...  Federasyon çalışanlarımızın her daim gösterdikleri emekleri... Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın; Cimnastik Federasyon Başkanlığımızın faaliyetlerini her daim desteklemesi başarıya giden yolu açmıştır.

Şunu çok iyi biliyoruz, Türk genci azim ve kararlılıkla yılmadan çalışırsa başaramayacağı hiçbir güç yoktur. Camiamızın sevincine ortak olan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta Mersin’de üsteleneceğimiz Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda da tarih yazmaya devam etmek istiyoruz.

Son olarak inanmanın ve çalışmanın zaferini bizlere yaşatan Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar, yedek sporcularımız Defne Alpaslan ve İrem Ökçün'den oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımızı ayakta alkışlıyoruz.

Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen bu başarıyı pandeminin ilk gününden bugüne kadar büyük emek veren sağlık çalışanlarına ve gerekli koşullar sağlandığı an tüm spor branşlarında bizlere gücünü, yeteneğini ve çalışkanlığını ispatlayan Türk kadınlarına armağan ediyoruz. Salonlarda seyircimizden uzak kalarak geçen bu zor günleri de kurallara uyarak aşacağımızı; şampiyonlukları tribünlerde sizler ile el ele, gönül gönüle kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu görüyoruz.”

Editör: TE Bilisim