Gazeteci Baransel Ağca’nın Gerede’deki Seviller Yaylası’nda rant olaylarının döndüğüne ilişkin yaptığı açıklamalara, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar cevap verdi. Hukuka aykırı hiçbir durumun olmadığını belirten Başkan Allar, “Sıkıntı yok, bizim alnımız ak, başımız dik. Zerre miktar endişemiz de yok tereddüttümüz de yok. Her kimse ne iddia ediyorsa iddiasını ispatlasın, yarın görevimizi bırakırız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Gerede İlçesi’nde bulunan Seviller Yaylası hakkında, Gazeteci Baransel Ağca, rant iddialarını gündeme getirdi. Yaylada ihale yöntemiyle satılan bazı arazilerin peşkeş çekileceği iddiasına dayanan açıklamalarla ilgili Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, net konuştu. Köroğlu Gazetesi’ne verdiği röportajda ihalenin tamamen kamuya uygun yürütüldüğünü ve isteyen herkes tarafından yerinde takip edilebileceğini açıklayan Başkan Allar, iddialara detaylı şekilde cevap verileceğini de ifade etti.

“HER KİMSE NE İDDİA EDİYORSA İDDİASINI İSPATLASIN”

Ağca’nın iddiaları ispatlamakla yükümlü olduğuna da dikkat çeken Allar, “Sıkıntı yok, bizim alnımız ak, başımız dik. Bir problemimiz yok. Her iddia ispatlanmakla mükellefidir. Problem değil. Biz de cevabını veririz. İhale açık şu anda. İhaleye katılmak isteyen katılabilir. Hukuka uymayan, yasal olmayan hiçbir durum söz konusu değildir. İddialar tamamen şahsi düşüncelerden ibarettir. Bizden doğru bilgileri alabilirisiniz. Zerre miktar endişemiz de yok tereddüttümüz de yok. Her kimse ne iddia ediyorsa iddiasını ispatlasın, yarın görevimizi bırakırız. Problem değil. İhale yapıyoruz, birilerine ‘Peşkeş çekiliyor’ falan bunlar olacak iş mi? İhtimal bile olamaz yani, sıfır sıfır. Gerekli yazılı beyanımızı da vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim