Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen’de yapımı süren BAİBÜ Mengen Aşçılık ve Gastronomi Yüksekokulu kampüsü inşaatının 2021 yılı Ağustos ayında teslim edileceğini ifade etti.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen’de 11 Mayıs 2018 tarihinde temeli atılan BAİBÜ Mengen Aşçılık ve Gastronomi Yüksekokulu, BAİBÜ Mengen Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ve mutfak sanatları merkezleri inşaatında incelemelerde bulundu.

Kampüs inşaatını gezen Başkan Bulut, sorumlu müteahhitten aldığı bilgiler doğrultusunda açıklamalarda bulunarak, BAİBÜ Mengen Aşçılık ve Gastronomi Yüksekokulu, Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ve mutfak sanatları merkezleri inşaatlarının 2021 yılı Ağustos ayında teslim edilerek, 2021-2022 eğitim yılında faaliyete geçeceğini söyledi.

“MENGEN’İN GELECEĞİNE DAMGA VURACAK”

Mengen Belediye Başkanı Bulut, BAİBÜ Aşçılık ve Gastronomi kampüsü hakkında bilgiler vererek, “Mengen’in geleceğine damga vuracak olan, merhum büyüğümüz İzzet Baysal’ı buradan bir kez daha selamlıyoruz. Her geldiğinde el sallayan o resme, biz de buradan Mengen halkı adına el sallıyoruz. Gerçekten mekanı cennet içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Bu hayırsever büyüğümüzün ismini taşıyacak olan; İzzet Baysal Üniversitemizin Mengen yerleşkesindeyiz. Bu yerleşkede ile ilgili sürekli, “İnşaat neden durdu” diyorlar? Evet, kaba inşaat bitti. Bir pandemi süreci yaşadık ve yaşıyoruz. Bu konuda buranın ihalesini alan firma olağanüstü bir gayret gösteriyor ve çalışıyor. Şuanda bulunduğumuz binanın duvarları örülmüş, kaba inşaat bitmiş” diye konuştu.

“2021 AĞUSTOS AYINDA BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Müteahhit Turgut Bey ise sözleşmeye göre 2021 yılının Eylül ayında inşaatın teslim edilmesi gerektiğini belirterek, “Sözleşmeye göre; 2021 Eylül ayında yeri teslim edeceğiz. Kampüs 3 binadan oluşuyor. Birinci bina gastronomi, şu anda gastronomi binasındayız. Burada tesisatlar döşendi seramiklerin yapılması aşamasına geldik. Tahmin ediyorum, dış cephesi ile beraber kısa sürede bitecektir. Aşçılık okulu inşaatının da yarısı bitti, önümüzdeki senenin ağustos ayında bitirmeyi düşünüyoruz. Mengen’e hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“2021 YILI MENGEN İÇİN ÖZEL BİR YIL OLACAK”

Başkan Bulut son olarak merhum İzzet Baysal, Ahmet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı’na teşekkür ederek, “2021 yılı Mengen için özel bir yıl olacak. Hem konutlarımızı açacağız, hem de Türkiye’nin en güzel aşçılık eğitiminin verileceği üniversite kampüsümüzü eğitime 2021-2022 eğitim dönemine inşallah başlayacağız. Yağmurlu, bereketli havada Ahmet Baysal büyüğümüz temelini atmıştı. Güneşli bir güz döneminde de burada Mengen’in geleceği için çok önemli olan kampüsümüzün açılışını yapacağız. Bu açılışla beraber Mengen, geleceğe yönelik olarak daha da büyüyecek. Biz, Mengen’in büyümesinde doğayla, tabiatla, eğitim kurumlarıyla buranın Mengen’in bir aşçılık gastronomi eğitim üssü haline geleceğine inanıyoruz ve bu amaçla çalışıyoruz. Çalışmalarımızla, bu ışığımızın doğru bir ışık olduğunu gördük. Bizlere destek olan, sahip çıkan İzzet Baysal Vakfımıza teşekkür ediyorum. Merhum İzzet Baysal büyüğümüzü rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Sayın Ahmet Baysal ve çok değerli eşlerine, mütevelli heyetine sağlık sıhhat diliyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim