AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin karla mücadele çalışmalarını değerlendirerek, “Kameralar karşısında çok iyiler ama iş icraata geldiğinde maalesef bunun böyle olmadığını görüyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karla mücadele çalışmaları hakkında açıklama yaparak, şehrin farklı bölgelerinde 500 personel ve 59 araçla çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi. Bolu Belediyesinin çalışmalarına ilişkin bir değerlendirme de AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner tarafından yapıldı.

“EVET, SORUMLULUK ALIYORLAR”

Belediyenin sorumluluk aldığını ancak konuyu daha çok sosyal medyaya taşıdıklarını dile getiren İl Başkanı Güner, “Belediyeler akla gelen, hizmet alma noktasında vatandaşın ulaşımda elini kolaylaştırması gereken, öncelikle sorumluluk alması gereken kurum.  Böyle yoğun kar yağışı ya da yağmur yağdığı zamanlarda da sorumluluk almalarını bekliyorum. Evet, sorumluluk alıyorlar, yapmaya çalışıyorlar fakat sorun şurada olayı sosyal medya gündemine veya haber nitelikli bir merhaleye taşıyoruz sürekli” dedi.

“İNSANLAR BEKLENTİ İÇERİSİNDE”

Bolu Belediyesinin açıklamalarının vatandaşlardaki beklentiyi arttırdığını ifade eden Güner, “Evet, olması gerektiğinden ya da beklenenden daha fazla yağdı. Rabbimin bir hikmetidir, bizim için de bir bereket olduğunu düşünüyoruz ama Bolu Belediyesinin şöyle bir imajı oldu, geçtiğimiz iki buçuk, üç yılda. Mikrofon karşısında icraatımız çok iyi ama fizikken bunu görmek istediğimizde karşımızda çok fazla bir şey göremiyoruz. Doğal olarak şu kar yağışı da bunun üzerine tuz biber oldu. İnsanlar doğal olarak daha fazla bir beklenti içerisinde” ifadelerini kullandı.

“İNSAN YOĞUNLUĞUNUN OLDUĞU YERLER BELLİ”

Ekiplerin insan ve trafik yoğunluğunun olduğu alanlarda daha fazla olması gerektiğine dikkat çeken Güner, “Bu konuda hava uzmanları, hava raporlarını yayımlayan uzmanlar, özellikle bizim olduğumuz Batı Karadeniz içerisinde yoğun kar yağışının olacağını 15 gün önceden zaten haber niteliğinde duyurdular. Belki ön hazırlığın biraz daha iyi olması, ulaşım noktasında elimizi biraz daha rahatlatırdı. Sonuçta belediye personelimizin çabasını görüyorum. Belki olması gereken şekilde planlanmamıştır, çünkü trafiğimizin, insan yoğunluğunun olduğu yerler belli. Belki oralarda biraz daha böyle hassas davranılsa, ekipler oralarda biraz daha yoğun olsa, onu görsek insanların da bu tepkisi hafif olabilir” diye konuştu.

KAMERALAR KARŞISINDA ÇOK İYİLER

Söylemlere nazaran belediyenin icraatta kötü olduğunu ileri süren Güner, “Yani vatandaşların şu an içinde bulundukları ve hizmet almak istedikleri kuruma talepte bulunmaları ‘trollük’ olabilir mi? Yani trol kelimesi çok yanlış bir kelime. Ben parti teşkilatlarımızın bir trol olarak değil, gerçekten hizmette bir eksikliğin ve planlamanın hatası olduğu üzerine, parti teşkilatlarımızdaki toplantılarımızda konuşuyoruz. Ama trol kelimesini doğru bulmuyorum. Kameralar karşısında çok iyiler ama iş icraata geldiğinde maalesef bunun böyle olmadığını görüyoruz. Şu an kar yağışından herkes etkileniyor. Bunu açıklama yaparak daha da vahim hale getirdiklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim