AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, üniversitenin açılmasına kısa bir süre kala yaptığı açıklamada, müracaat eden tüm üniversite öğrencilerini yurtlara yerleştirildiğini söyledi.

Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Üniversitede yeni akademik yılın başlamasına kısa bir süre kaldı. Binlerce öğrenci Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, eğitim alarak hayatlarına yön verecek. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de Bolu’da eğitimdeki son duruma ilişkin bilgi vererek, üniversite öğrencileri için yaptıkları çalışmaları aktardı.

“300 MİLYON LİRA YATIRIM BÜTÇESİNİ BIRAKTI”

Eğitim için şehre 300 milyon lira fazladan kaynak ayrıldığını ifade eden Güner, “Eğitim-öğretimde çok ciddi yatırımlar aldık şehrimize. Bu sene içerisinde Milli Eğitim Bakanımız buraya geldiğinde 270 ile 300 milyon arasında planlanmış bir yatırım bütçesi vardı, şehrimizin. Biz ona hem deprem bölgesinde yaşıyor olmamız hasebiyle; eğitim-öğretim binalarımızın güçlendirilmesi noktasında sunumlarımızı yaptık. Sayın Bakanımız da sağ olsun şehrimize 300 milyon lira kadar ekstra bir yatırım bütçesini bırakarak buradan ayrıldılar” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜK”

Başvuru yapan tüm üniversite öğrencilerinin yurtlara yerleştirildiğinin mesajını veren Güner, “Şu an içinden geçtiğimiz zaman diliminde üniversite öğrencilerimize ev sahipliği yapıyoruz. 40 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Üniversitemiz ile işbirliği noktasında yürüttüğümüz bir süreç var. Yine bunun ikinci ayağı, bu öğrencilerimizin barınma öncelikli, sonra gıdalarıyla ilgili burada da Kredi Yurtlar Müdürlüğü devreye giriyor. Onlarla çok güzel bir süreç yürüttük. Çok şükür ki onun da ilk fazında müracaat eden öğrencilerimizin yüzde 100’ünü yerleştirdik. Bunda da övünüyoruz. Üzerimize düşeni yaptığımızın bir göstergesi bunlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim