Belediye personeli hakkında çok önemli ifadeler kullanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “İşten çıkarma yasağı bitsin, 15 aydır devam diyor. Bakın çalışmayanları nasıl çıkarıyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yukarı Çarşı esnafı ile yaptığı toplantı sırasında çok dikkat çeken bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Özcan, işten çıkarma yasaklarının kaldırılmasının ardından Belediye’de çalışmadığını fark ettiği kişileri işten çıkaracağını açıkladı.

“ÇALIŞMAYAN BİRİNİ GÖRÜNCE TAHAMMÜL EDEMİYORUM”

Çok yoğun çalıştığını ifade eden ve çalışmayan kişileri işten çıkaracağını vurgulayan Başkan Özcan, “Ben hayatımda hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum. Sabah 7’de çıkıyorum, gece 11’de geliyorum. Bazı arkadaşlar diyor ki, ‘Çok çalışıyorsun ama yanlış bünyen kaldırmayacak’ diyor. Çalışmayan birini görünce tahammül edemiyorum. Benim zaten çalışmaktan başka da bir hobim yok. Dayanamıyorum. Yani şu işten çıkarma yasağı bitsin, 15 aydır devam diyor. Bakın çalışmayanları nasıl çıkarıyorum” dedi.

“BEN YATIRDIĞIM EMLAK VERGİSİNİ, YATIRDIĞIM SU PARASINI HELAL ETMİYORUM DEMEKTİR BU”

Yatan kişilere para vermenin hesabını ödeyemeyeceğini belirten Özcan, “Onlara şunu söyledim, siz Bolu halkının parasıyla maaşlarını alıyorsunuz. Ama bir kahveye oturun, belediye çalışanı olduğunuzu söylemeyin, deyin ki, ‘sizce belediye çalışanları, çok çalışarak, alın teri dökerek mi kazanıyor? Maaşını alıyor yoksa yatarak mı?’ Size insanların yüzde 90’nı ‘yatarak para kazanıyor’ diyecektir. Bu aynı zamanda şu demektir dedim personele, ‘Ben yatırdığım emlak vergisini, yatırdığım su parasını helal etmiyorum kardeşim’ demektir bu. O yüzden yatan insana para vermenin bu dünyada hesabını verirsin ama inançlı bir insansan öbür tarafta hesabını veremezsin. Beni rahatsız eden bu” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim