Mahalle gezilerini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alpağut ve Alpağutbey Mahallelerinde sokak sokak dolaşıp eksiklikleri ve talepleri bizzat yerinde gördü. Bolu merkeze bağlı 43 mahallenin sorunlarını yerinde tespit etmek ve hızlı çözümler üretmek amacıyla geçtiğimiz hafta “mahalle gezilerine” başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün de Alpağut ve Alpağutbey Mahallelerini ziyaret etti.

 MUHTARLARDAN TALEP VE SORUNLARI DİNLEDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alpağutbey Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı ve Alpağut Mahallesi Muhtar Vekili Mustafa Güler ile birlikte mahallelerin eksikliklerini yerinde görüp, çözümüne ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

“BU SENE ALPAĞUT MAHALLESİ’NE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  verimli geçen inceleme gezisi sonrası yaptığı değerlendirmelerde, 2009 yılında mahalle statüsüne kavuşan Alpağut’un Bolu’nun en güzel mahallelerinden biri olduğunu söyleyerek, “O zamana göre nüfusu belki 10 kat arttı. Artmaya da devam ediyor. Bolu’muzun çok güzel mahallelerinde bir tanesi… Geçen yıl burada da birçok çalışma yapıldı ama muhtarımız çalışkan bir muhtar, buranın her sorununu iletti. Bu sene buraya biraz daha ağırlık vereceğiz. Muhtarımıza onun sözünü verdik. Kendisiyle mahallemizi sokak sokak birlikte dolaştık, eksikleri yerinde gördük. İnşallah bu mahalle büyümeye devam edecek. Bu bölgeye bir Millet Bahçesi de yapılacak. Eylül ayında tamamlanacağı söylendi. Biz projesini sonradan görmüş olsak da mahalleye değer katacaktır diye ümit ediyoruz” dedi.

“ELZEM ÇALIŞMALAR HAKKINDA MUHTAR VEKİLİMİZ İLE MUTABIK KALDIK”

Özcan, Alpağutbey Mahallesi’nde yaptığı açıklamada ise Aralık ayında hayatını kaybeden Muhtar Kerim Güngör ile 2021 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin planlamaların bir kısmını yaptıklarını aktararak, “Ben öncelikle mahallemizin uzun seneler muhtarlığını yapan rahmetli Kerim abimize baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Bir kısım çalışmaları 2021 yılı için Kerim ağabey ile plana almıştık. Bugün de onun rahmetli olması dolayısıyla yerine vekalet eden muhtar vekilimiz ile tek tek dolaştık. Eksiklikleri yerimizde gördük. Bu bölgede 700 dönüm bir alanı, Alpağut’u, Alpağutbey’i ve Kılıçarslan’ı kısmen kapsayan bir 18. Madde uygulamamız vardı. Bir kişi kısmen dava açmıştı, o da davasından vazgeçti. Dolayısıyla buranın 18. Madde uygulaması kesinleşmiş oldu. Açılacak yeni yollar var, kaplaması yenilenecek yollar var. Yine bazı bölgelerin kaldırım eksiklikleri var. Bunların hepsini bu yıl içinde hızlı bir şekilde tamamlayabildiğimiz kadar tamamlayacağız. Tabi yeni yerleşim alanlarında altyapı eksiklikleri var. Onları da hızlı şekilde bitirmemiz lazım. Bunları bir kısmını bu yıl geri kalanını da 2022 yılında tamamlayacağız. Ama öncelikli, elzem çalışmalar konusunda muhtar vekilimiz ile mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÖZCAN’A TEŞEKKÜR

Ziyaretlerde ayrıca mahalle muhtarları da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a istişareye dayılı ortak çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ederek, teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim