Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da bazı güçlerin vatandaşlarla sığınmacıları birbirine düşürmeye çalıştığını ifade ederek, “Bu bir tuzaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kesinlikle bu tuzağa düşmemelidir. Aman sığınmacılarla fiziki olarak karşı karşıya gelmeyin” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Yabancı uyrukluların suyuna zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi Birinci oturumunda, dikkat çeken bir uyarı yaptı. Başkan Özcan, Bolu’da bir karışıklık çıkartılmak istendiğini dile getirerek uyarıda bulundu.

“KONUYU ÇÖZECEK OLAN SIĞINMACILAR DEĞİL SİYASİ İDAREDİR”

Konunun siyasi idare tarafından çözüleceğini hatırlatan Belediye Başkanı Özcan, “Halkın sesiz çoğunluğunun sesi oldum, halkın tercümanlığını yaptım. Değerli vatandaşlarım son zamanlarda benim sözlerim üzerine bir takım iç ve dış güçlerin, sığınmacılar ile vatandaşlarımız arasında karışıklık çıkarmak için tahrik kokan planlar yaptıkları kulağıma geliyor. Bu bir tuzaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kesinlikle bu tuzağa düşmemelidir. Konuyu çözecek olan sığınmacılar değil siyasi idaredir. Bu yüzden dikkat edin diyorum. Aman sığınmacılarla fiziki olarak karşı karşıya gelmeyin. Sizi tahrik eden olursa da adli mercilere konuyu idrak ettirin. Kendiniz müdahale kalkışmayın. Zaten bu oyunu tezgâhlayanların planı da bu. Tuzağa düşmeyin bu planın sahiplerinin amacı ülkeyi karıştırmak” dedi.

“DEVLETİN KOLLUK GÜÇLERİNE DE SESLENİYORUM”

Kolluk güçlerine de seslenerek dikkatli olmaları çağrısında bulunan Başkan Özcan, “Devletin kolluk güçlerine de sesleniyorum. Aman siz de çok dikkatli olun polis ve jandarma kardeşlerim. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Tekraren söylüyorum tüm vatandaşlarıma sorunu siz ve sığınmacılar çözemezsiniz. Sorunu çözmesi gereken siyasi idare ve yöneticilerdir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim