Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Dodurga Mahallesi’nde yaşayan ev hanımlarıyla kahvaltıda buluştu. Dodurgalı kadınların büyük ilgi gösterdiği kahvaltıda Başkan Özcan, mahalle sakinleriyle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgilendirdi ve taleplerini dinledi.

 31 Mart seçimlerinde Boluluların büyük desteği ile seçimi kazanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bundan böyle artık mahallelerdeki ev hanımlarıyla düzenli periyotlarda kahvaltıda bir araya gelecek.

 İLK DODURGA SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Bu kapsamda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ilk kahvaltı programını bugün Dodurga Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Eski okul binasında gerçekleşen kahvaltıya Dodurgalı ev hanımları yoğun ilgi gösterdi.  Belediye Başkanı Tanju Özcan, ev hanımıyla birlikte kahvaltı yaptı.

MAHALLE SAKİNLERİNE VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Tanju Özcan kahvaltının ardından mahalle sakinlerine hitap etti.

31 Mart seçimlerinde Dodurga Mahallesi’nden büyük destek gördüğünü ifade eden Özcan,  mahalle sakinlerine teşekkür ederek, “Seçimlerde büyük bir destek verdiniz mahalle olarak. Geçmişte almadığımız kadar büyük bir destek aldık buradan. Allah razı olsun. Sonuçta tüm Bolunun desteğiyle bu göreve seçildik. İşte altıncı ayımızı da tamamladık.” dedi.

 “YENİ PARK İÇİN YER ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR”

Başkan Özcan,  daha sonra mahallenin ihtiyaç ve sorunlarına değindi. Dodurga Mahallesi’nde en büyük sorununun park yeri bulunamaması olduğunu belirten Özcan,  seçimlerden sonra mahalleye yeni bir park kazandırdıklarını ancak içine sinmediğini belirterek, daha büyük bir park için yer arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

“MÜLKİYET PROBLEMİ İLE İLGİLİ SOMUT ADIMLAR OLACAK”

Mahalle sakinlerden birinin mülkiyet sıkıntısı yaşadığını ve doğalgaz alamadığını belirtmesi üzerine Özcan, sorunun çözümü için somut adımlar atılacağını söyledi. Özcan, “Bunların çözümünü hızlandırmaya çalışacağız. Şimdi bunu hemen 5 yıl içerisinde her şey güllük gülistanlık olacak diyemiyorum. Sebebi de şu: Bakın sonradan mahalle köylerde sıkıntıları çözmek yeni mahalle oluşturmaktan daha zor. Niye bunu söylediğimi soracaksanız, Aşağısoku 1957 yılında mahalle olmuş. 1957 yılında mahalle olmasına rağmen belli sıkıntıları devam ediyor. İşte Çıkınlar da 1957 yılında mahalle olmuş. Sorunları kısmen çözülmüş ama tam olarak bitmemiş. Biz buralardaki mülkiyet problemini biliyoruz. Çözmek kolay mı? Değil, ama çözümsüz de değil. İnşallah bu konuyla ilgili daha somut adımlarımız olacak.” diye konuştu.

KONTEYNER DIŞINA BIRAKILAN ÇÖPLER MAHALLE SAKİNLERİNİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Kahvaltıda ayrıca konteyner dışına konulan çöp konusu da gündeme geldi.  Mahalle sakinlerinden Bade Gül Zeyrek, evinin yakınında bulunan çöp konteynerlerin içinin boş olmasına rağmen çöplerin dışına bırakıldığını belirterek, “Bu kadar da olmaz!” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

“KASIT MI VAR YOKSA ÜŞENİYORLAR MI BUNU ANLAMIYORUM”

Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Zeyrek’i duyarlılığından dolayı kutladı. Dodurga sakinlerine geçtiğimiz günlerde temizlik aracına binerek işçilerle birlikte 31 ayrı noktada çöp topladığını belirten Özcan, çevresinde çöp olan tüm konteynerleri bizzat kontrol ettiğini söyleyerek, “Kendi elimle konteyneri açtım baktım dolu olduğu için konulmamış, yani burada bir kasıt mı var yoksa üşeniyor mu insanlar bunu anlamıyorum. Hani dolu olsa mecbur kalıp dışına bıraksa o bizim kusurumuz. Kasıtlı yapanlar var, onları da tespit ederek gerekli cezai işlem uygulanacak.” diye konuştu.

Gerçekleşen kahvaltıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz, Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel, Muhtarlık İşleri Müdürü Özcan Güngören ve Mahalle Muhtarı Sabri Şenel’de eşlik etti.

Editör: TE Bilisim