Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Köroğlu TV’de ‘Siyaset Arenası’ programında belediyenin borcuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Haber: Aslı Akış

Daha önce açıkladığı 461 milyon liralık borç yükünün ayrıntılarını tek tek Bolu kamuoyu ile paylaşan Özcan, “Sevgili Nurettin Doğanay’ı da hesap makinesi açmaya davet ediyorum. Borcu kalem kalem açıklayalım:  İller Bankası’na 177 milyon lira, özel bankalara 58 milyon lira, SSK ve Vergi Dairesi’ne yeni yapılandırıldığı halde 7,8 milyon lira, Kültür Varlıkları Fonu’na yıllardır ödenmeyen 6,8 milyon lira, Milli Emlak'a takaslar vesaire hariç toplam 4 milyon lira, müteahhitlerin emanette bekleyen 10,5 milyon lira, belediyenin üye oldukları birliklere 8 milyon lira borcumuz var.  Orman fidanlığıyla ilgili 20 milyon lira borcumuz var. Karşılığında bina yapma sözüm var, önümüzdeki hafta bu binayı yapmaya başlıyoruz. Müteahhit Cuma günü malzemelerini getirip çalışmaya başlayacak. Biz sadece vatandaşa değil devlete verdiğimiz sözü de yerine getiriyoruz. Müteahhitlere 5 Nisan itibariyle güncel 92 milyon lira, emekli kesintilerine 11 milyon lira, sair borçlara 34 milyon lira ve şirkete 32 milyon lira borcumuz var. Toplamda 461,1 milyon lira borcumuz var. Bunların tamamın da evrakı mevcut.” dedi.

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İTİRAZ ETMİYOR SEN NİYE EDİYORSUN?”

Belediyenin borç rakamıyla ilgili AK Parti kanadından gelen eleştirilere cevap veren Başkan Özcan, “Şimdi size soruyorum, eski belediye başkanı çıkıp bu borca itiraz etti mi? Ben bunu açıklayalı yaklaşık 4 ay oldu.  Bir gün çıkıp ‘yok canım öyle bir borç nerden çıktı’ dedi mi? Seçim öncesinde Alaaddin Yılmaz bizim borcumuz şu kadar dedi de ben onun üzerine mi koydum? Ya hu 15 yıldır Bolu’yu yöneten eski belediye başkanı itiraz etmiyor sen niye ediyorsun?” diye konuştu.

“TOPLAM BORCUMUZU 67 MİLYON LİRA AZALTMIŞIZ”

4 buçuk ayda ödenen borç miktarıyla ilgili konuşan Özcan,  "İller Bankası’na 18,8 milyon lira payımızdan kesmiş.  45 milyon 230 bin lira bugün itibariyle piyasaysa nakit ödeme yapmışız. 2,9 milyon müteahhitlerle anlaşarak borcuna indirim yapmış, şartsız bağış yapmışız belediyeye.  Yani toplam borcumuzu 67 milyon lira azaltmışız.  Tabi bunu yaparken şunu da söyleyeyim benim önceliğim belediye çalışanları olacak demiştim. Belediye çalışanlarına beş kuruş borcumuz yok. Bir kuruş alacağım var diyen, ikramiye veya maaş varsa canlı yayına bağlanıp söyleyebilir.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN ALACAKLARI NE KADAR?

Özcan, belediyenin alacakları hakkında ise “44 milyon alacağımız var. Yarısından fazlası alınamaz durumda. Şuan 6-7 civarında bir tahsilatımız olduğunu düşünüyorum” açıklaması yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekilleri ve İl Başkanı’nın kendisiyle ilgili söylem ve iddialarına cevap verdi.  İl olarak genel siyaset yapmadığını belirten Özcan, “Ben 31 Marttan önceki Tanju Özcan değilim.  Ben önceden genel siyasetle uğraşıyordum. O zaman AK Parti İl Başkanı, milletvekilleri doğal olarak benim muhatabım olabilirdi. Ama ben 31 Marttan sonra farklı bir Tanju Özcan göreceksiniz dedim. Bugüne kadar hiçbir açıklamalarına cevap verdiğime şahit oldunuz mu? Ben bir şey söyledikten bir şey söylediler cevap verme gereği bile duymadım. Çünkü genel siyasete beni çekmelerini istemiyorum.  Ben genel siyasette başarısız bir adam mıydım? Öyle olsaydı 4 sene il başkanlığı, 8 sene milletvekilliği yapamazdım” dedi.

“KAYYUM MESELESİ BELEDİYE BAŞKANININ İŞİ DEĞİL”

Milletvekili Arzu Aydın’ın ‘HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili neden sessiz kaldığı yönündeki sorusuna cevap veren Özcan, “Kayyum meselesi belediye başkanının işi mi? genel siyaset işi.  Arzu hanım yorumlasın bunları. Hatta İstanbul’da ikinci yerel seçim öncesi terör örgütü liderine boykot edin çağırısı yaptırtanları da birlikte yorumlasın bence. Ben siyasete girmeyeyim” diye konuştu.

“BAYRAMDAN BAYRAMA GELEN MİLLETVEKİLİ”

Özcan, Milletvekili Fehmi Küpçü’nün yaptığı tatil eleştirisi için ise “Bayramdan bayrama Bolu’ya gelen bir milletvekilinin bu soruyu sorması garip.  Sayın Fehmi Küpçü’den daha çok Bolu’ya gelen bakan biliyorum ben. İçişleri Bakanı Bolu’ya Fehmi beyden daha çok geliyor. Bolu’da Semerkant Mahallesi’nin yolunu bilmeyen sayın milletvekilimiz bayramda belediyenin kapısına gelmiş de buyur etmemişler mi? Bu arada yeri gelmişken şunu da söyleyeyim aradan 4 buçuk ay geçti. Nurettin Doğanay ilk gün aradım diyor, milletvekilleri arkadaşlarımız arayıp hayırlı olsun bile demedi. İlk gün Fatih Metin aradı hayırlı olsun dedi, en kısa zamanda belediyeye geleceğim dedi gelmedi. Fehmi bey hiç aramadı, Arzu hanımla da bir açılışta karşılaştık, ‘hazmedince geleceğim’ dedi ama gelmedi. En azından daha delikanlı çıktı.”  karşılığı verdi.

 

Editör: TE Bilisim