Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta sonu Yalova’da düzenlenen il belediye başkanları toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Başkan Özcan, “Gelir arttırıcı önlemler, tasarruf adına yapılmış işlemler, bazı sosyal politikalar, sosyal belediyecilik anlayışı gibi konularda çok verimli toplantılar yaptık.” diye konuştu.

Başkan Özcan ayrıca, bir sonraki il belediyeleri toplantısının Ocak Ayında Bolu’da düzenleneceğini belirtti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Cumhuriyet Halk Partili 10 belediyenin ortak sorunlarının masaya yatırıldığı İl Belediye Başkanları Toplantısını değerlendiren Belediye Başkanı Tanju Özcan, şöyle konuştu; “Bu toplantı iki ay önceden planlanmıştı. Şu anda 10 Cumhuriyet Halk Partili il belediyemiz var. il belediye başkanları olarak bir araya gelelim istedik. Çünkü bizim büyükşehirlerden farklı, keza ilçelerden de farklı sorunlarımız var. Ama bu 10 tane ilin ortak sorunları var. Ortak sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Çok verimli bir toplantıydı. Gelir arttırıcı önlemler, tasarruf adına yapılmış işlemler, bazı sosyal politikalar, sosyal belediyecilik anlayışı gibi konularda çok verimli toplantılar yaptık. Ben şahsen kendi adıma çok şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde de görev yapan, Çanakkale gibi, Edirne gibi, Yalova gibi illerimizin değerli başkanları var. Onların uygulamalarından örnekler dinledik, biz kendi bazı uygulamalarımızı anlattık. Sonuç itibarıyla güzel ve verimli bir toplantı oldu. İkinci il belediye başkanları toplantısına da Bolu olarak biz ev sahipliği yapacağız. Muhtemelen de Ocak Ayının ilk haftası olacak. Belli periyotlarda da bu tür toplantılarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Toplantıda öne çıkan konular hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özcan şöyle devam etti; “Şu an bütün belediyelerde ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Öne çıkan konu doğal olarak, bütçe çalışmaları keza, yeni gelir kaynaklarına ulaşım gibi konuları başkanlarımız haliyle öne çıkarttılar. Ankara kaynaklı bu ekonomik krizden sadece vatandaşımız etkilenmiyor, sadece Ankara’daki bakanlıklar etkilenmiyor, aynı zamanda belediyeler de bu ekonomik krizden etkileniyor. Vatandaş etkilendiğinde, bildiğiniz gibi biz vatandaşımızın ödediği ile hizmet sunmaya çalışıyoruz belediyeler olarak. Vatandaşın etkilendiği ekonomik kriz doğal olarak belediyelere de yansıyor. Bugün ister Ak Partili olsun, ister CHP’li olsun, ister MHP’li bütün belediyeler ekonomik tedbirler alma yönünde adımlar atıyorlar. Şunu da gördüm, bu geçen 6 – 7 aylık süre içinde çok mesafe kat etmişim ben, belediye başkanı olarak, hem mevzuat anlamında, hem de bütçe disiplini anlamında ciddi mesafeler kat ettiğimi kendi adıma da memnuniyetle de gördüm.”

Editör: TE Bilisim