Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Korona virüs ile mücadele kapsamında Bolu Belediyesi olarak alınan tedbirleri ve bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Özcan; “Korona virüse karşı daha ilk vaka görülmeden Bolu’da biz çalışmalara başladık” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir ve Feridun Yılmaz katıldı.

Düzenlenen toplantıda, belediye olarak ilimizde gerçekleştirilen korona virüs tedbirlerini anlatan Başkan Özcan basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

Başkan Özcan, tüm camilerde, sosyal tesislerde, parklarda, sokak ve caddelerde dezenfeksiyon ve hijyen çalışmasının yapıldığına dikkat çekerek vatandaşların yoğun olarak kullandığı eczaneler, bankalar, Otobüs durakları, ATM’ler ve pazaryerlerinde dezenfekte edilmeye devam ettiğini vurguladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yeni tip korona virüs (COVİD-19) pandemisi ile ilgili olarak ilimizde Bolu Belediyesince alınan tedbirlere dair bilgilendirmede bulunarak; “Korona virüse karşı daha ilk vaka görülmeden Bolu’da biz çalışmalara başladık. İlk olarak terminal ve pazar yeri gibi halkın ortak kullandığı alanlar daha Türkiye’de vaka görülmeden hijyen çalışmaları kapsamına dahil edildi” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZDEKİ SOKAK VE CADDELERİ DEZENFEKSİYONLU SU İLE YIKIYORUZ”

Bolu’daki tüm camiler ile birlikte şehrin sokak, cadde, parklar ile talep edilmesi halinde kamu binalarının dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Özcan; “Bütün camilerimizde hijyen çalışmalarımız devam ediyor. 43 mahallemizdeki tüm sosyal tesislerimizde muhtarlıklar da dahil olmak üzere çalışmalarımıza belli periyotlarda devam ediyoruz. Yine şehrimizdeki tüm kamu binalarında, belediyemiz tarafından talep halinde hijyen çalışması gerçekleştiriyoruz. İlimizde bulunan tüm parklarda hijyen çalışmalarımız belli aralıklarla yapılıyor. Ana arterlerden başlayarak şehrimizdeki sokak ve caddeleri dezenfeksiyonlu su ile yıkıyoruz. Bunların bir kısmını gündüz yapıyoruz, önemli bir kısmını da gece gerçekleştiriyoruz. Belediye sınırları içerisinde biliyorsunuz ki, sokak ve cadde uzunluğu binlerce kilometreyi buluyor. Hepsine yetişmekte güçlük çekiyoruz. Ancak biz bazı belediyeler gibi sadece bir iki noktayı yıkayıp tüm şehri yıkıyor gibi göstermiyoruz. Samimi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde hizmet veren toplu taşıma araçlarının tamamını belli periyotlarda dezenfekte ediliyor. Yine kamu kurum ve kuruluşlarına ait hizmet araçları da talep halinde belediyemiz tarafından dezenfeksiyon kapsamında değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

“ORTAK ALANLARDA DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarını da dezenfekte edildiğini söyleyen Başkan Özcan; “Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı eczaneler, bankalar, ATM’ler, pazar yerleri daha akla gelmeyen bir çok ortak alanda dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Şehrimizde bulunan tüm çöp konteynırları ki sadece yer altı ve yer üstünde bulunan sayımız 3 bin 600, onun dışında çöp kovalarına varıncaya kadar bir çoğu tarafımızdan dezenfekte edilmeye çalışılıyor. Bunun sayısını da binlerle ifade edebilirim. Yine çöp konteynırlarının çevresi ve çöp konteynırları sık sık temizleniyor” şeklinde konuştu.

“ERKEN TEDBİR ALMANIN VE STOKLAMA YAPMANIN FAYDASINI GÖRÜYORUZ”

Başkan Özcan, tüm çalışmalar neticesinde bugüne kadar 1 milyon 500 bin metrekare kapalı alanda, 500 bin metrekare açık alanda olmak üzere belli periyotlarda dezenfeksiyon çalışmaları yapıldığının da altını çizerek; “Bugüne kadar bu çalışmalar neticesinde 260 ton dezenfeksiyon malzemesi kullanılmıştır. Bu çalışmalara da devam ediyoruz. Bu konu dışında şu saptamayı da yapayım, bizler gerçekten hazırlıklı olan belediyelerden biriydik. İlk günden bir dezenfeksiyon malzemesi krizinin yaşanabileceğini düşünerek, alımlarımızı gerçekleştirmiştik. Sadece bugüne kadar 1 buçuk milyonun üzerinde dezenfeksiyon, maske, eldiven gibi alanlarda harcama yaptık. Eğer tedbirlerimizi geç almış olsaydık kullandığımız dezenfeksiyon malzemeleri ve araçlarının maliyeti en az iki katına çıkacaktı.” dedi.

“KİMSENİZ YOK DEMEYİN, BİZ VARIZ”

Korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan “Kimseniz yok demeyin, biz varız” çalışması ile 5 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını da ifade eden Başkan Özcan; “Daha önce duyurmuştuk kimsemiz yok demeyin biz varız. 444 26 58 numaralı hattımızdan yardım isteyen her vatandaşa yardımcı olacağız dedik. Bu kapsamda, koordine görevi üstlendiğimiz konular var. Mesela maaş ödemeleri. Yaşlılarımıza sokağa çıkmayın diyoruz ancak maaş ödemelerini gerçekleştirmek gerekiyor. Bu konuda birçok banka ile temasa geçip, talep sahiplerinin banka görevlisinin ulaşımını temin ettik. Sadece bu hafta 5 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldı. Yine bu kapsamda maske, kolonya, eldiven, su dolumu, market alışverişi gibi birçok ihtiyacını karşıladık. Bin 200 kişiye belediyemiz tarafından yardımcı olunmuştur” diye konuştu.

“6 BİN SAĞLIK PERSONELİNİN TOPLU TAŞIMASI ÜCRETSİZ”

Başkan Özcan, Bolu’da çalışan 6 bin sağlık personelinin toplu taşıma ücretlerinin bolu belediyesi tarafından karşılandığını belirterek; “Toplu taşıma ile ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kullanması kaldırıldı. Sağlık çalışanlarımızın toplu taşımasını, Bolu Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Bazı şehirlerde bu ücretsiz yapıldı. Bizim 5 yıl önce imzalanan sözleşmeye göre ücretsiz yapmak mümkün değildi. Biz de özel halk otobüsleri sahipleri görüşüp, ücretlerin bizim tarafımızdan karşılanacağını söyledik. Bugün şehrimizde özel hastaneler ve eczacılar dahil olmak üzere 6 bin kişinin toplu taşıma ücretini Bolu Belediyesi olarak biz karşıladık. 2 ay boyunca da bu uygulama devam edecek” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim