Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti ile FETÖ’nün ilişkisine dikkat çekerek, “PKK ile HDP arasında bir ilişki varsa AK Parti ile FETÖ arasında da aynı şekilde bir ilişki var” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

KPSS’nin iptal edilerek tekrarlanmasına karar verilmesi sonrasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan eleştiri geldi. Türkiye’de sınav sorularının çok defa çalındığını, öğrenci ve ailelerinin hakkının yenildiğini ifade eden Özcan, AK Parti yönetimini eleştirerek, FETÖ vurgusu yaptı.

“HÜKÜMETİN BASİRETSİZLİĞİNDEN”

FETÖ’nün devlet kadrolarına sızmasının sebebi olarak hükümeti gösteren Özcan, “O devlet kadrolarına bunlar sızarken, bizi yöneten hükümetin basiretsizliğinden. Kandırılmışlığından. Ne dersen de… Onlar yüzünden oldu” dedi.

CHP’YE DE SIZMIŞ, MHP’YE DE SIZMIŞ”

FETÖ’nün her yere sızdığını ancak AK Parti ile bağının derin olduğuna işaret eden Özcan, “Doğru bunlar her yere sızmış. CHP’ye de sızmış, MHP’ye de sızmış ama AK Parti ile ilişkin o kadar derin ki… Yani sızmış mı demek lazım, birlikte hareket etmişler demek mi lazım, ortaklık mıydı onun adı” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLE FETÖ ARASINDA İLİŞKİ VAR”

AK Parti ile FETÖ arasındaki bağı, diğer siyasi partilerin derneklerle olan ilişkileri üzerinden tanımlayan Özcan, “Bakın Türkiye Büyük Millet Meclisinde zamanında söyledim. O zaman bana kızdılar. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları arasında resmi bir bağ var mı, yok ama birlikteler mi? Ayrılmaz parça gibi. Atatürkçü Düşünce Derneği ile CHP arasında bir bağ var mı? Yok, ayrı tüzel kişilikler. Ama ADD üyelerinin yüzde 90’ı aynı zamanca CHP’ye de üyedir. Peki, HDP ile terör örgütü arasında resmi bir bağ var mı, yok ama hepimiz biliyoruz ki bunlar ayrılmaz parça. Bunlar bir bütün. İşte sizin ilişkiniz de geçmişte nasıl Ülkü Ocakları ile MHP arasında, nasıl ADD ile CHP arasında, nasıl PKK ile HDP arasında bir ilişki varsa AK Parti ile FETÖ arasında da aynı şekilde bir ilişki var dedim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim