Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Hisar Tepesi’ne yapılması planlanan proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 6 aydır onay beklediklerini ifade ederek, AK Parti milletvekillerine projeye destek vermedikleri için sitemde bulundu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumu gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen oturumda, Başkan Özcan, Hisar Tepesi’ne yapılması planlanan proje ile ilgili konuştu. Başkan Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanlığı binası karşısında yer alan proje ile ilgili AK Parti milletvekillerinden destek göremediğini ifade ederek, projenin başlaması için 6 aydır Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay beklediklerini söyledi.

“UYGULAMA İZNİNİ KİM VERDİRTMİYOR BAKAN YARDIMCISINA?”

Başkan Özcan, Hisar Tepesi’nin sarhoşların mekânı haline geldiğini belirterek, projeye başlamaları için 6 aydır bakanlık onayı beklediklerini ifade etti; “Ak Parti binasının karşısında bulunan yer. Anıtlar kurulundan onaylatmışız. Alkoliklerin mekânı, uyuşturucu kullananların mekânı. Anıtlar kurulu projemizi onaylamış. Bakanlık projemizi onaylamış, aylardır bakan yardımcısının önünde uygulama izni bekliyor. Aylardır bekliyor. Neden bekliyor? Bakan yardımcısına da sordum sebebini burada bulunan herkeste biliyor. Para istemiyorum, pul istemiyorum. Orada Fırka Tepesi’nde bir güzelleştirme yapılmalı mı? Yapılmalı! Orada her gün parti binasından baktığınızda; karşınıza orası çıkıyor. Orayı güzelleştirelim diyoruz. Projenin özüne itiraz eden yok. Bakan yardımcısı da doğru bir proje diyor. Zaten iki kez onaydan geçmiş bir proje. Ben bunu daha öncede anlattım. Kimseyi suçlamadan dikkatli kelimeler seçerek ama neden benim projem 6 aydır bekliyor. Uygulama iznini kim verdirtmiyor bakan yardımcısına?”

 “EN AZINDAN FATİH METİN’İN İYİ NİYETLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in bazı konularda destek olduğunu ama milletvekillerinden hiçbir konuda yardım ve destek göremediğini belirten Özcan, “Fatih bey katkı yaptı mı? Yaptı. Allah razı olsun dedik mi? Dedik. En azından yardımcı oluyor. Olamadığı konularda var. Ama ben en azından Fatih Beyin iyi niyetli olduğunu biliyorum.  Ama aynı iyi niyeti bir tanesi ile 8 yıl birlikte görev yaptık. Bir tanesi de bizim partimizin üyesiyken tanışırız kendisi ile ancak bir türlü bir istişare sağlayamadık” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim