Bolu Belediye Meclisi toplantısında Bolu Belediyesi'ne bağlı birim müdürlerinin yerlerinin değiştirilme kararının "Partizanlık" olduğunu söyleyen Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban'a, Belediye Başkanı Tanju Özcan "Ben hiçbir zaman partizanlık yapmadım" diye cevap verdi.

Haber: Aslı Akış

Belediye meclis toplantısı temmuz ayı ikinci oturumunda Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban'la Belediye Başkanı Tanju arasında tartışma yaşandı. Balaban belediyece alınan kararların daha evvel yaptığı açıklamada siyasi bir takım durumlara bağlı olarak gerçekleştiğini ifade etti. Balaban basına yazılı olarak yaptığı açıklamada durumu "Partizanlık" olarak değerlendirmişti. Balaban mecliste dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmasında yine aynı duruma işaret etti. Özcan bu iddialara cevap verdi.

“ BAŞKAN DEĞİŞTİ, PARTİ DEĞİŞTİ, GÖREVDEN ALINAN ARKADAŞLAR MUTLAKA OLUYORDUR”

Balaban dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

Yeni atanan daire müdürleri arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Önceki arkadaşlara da tek tek AK Parti grubu adına teşekkür ediyoruz. Tabi başkan değişti, parti değişti, görevden alınan arkadaşlar mutlaka oluyordur. Başarılar diliyorum. Bu alanda atladığınız bir şey var. Zabıta Müdürlüğü'nü görevden almışsınız, yeni bir müdürlüğe atamışsınız. Bu arada Koray Bey'e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hayvan hastanesinin yapılmasında bunu da ulusal basında Bolu'nun hayvan hakları noktasında duyulmasını sağlayan Koray Bey'dir. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü Bolu'nun ulusal basında yer almasında Bolu'nun tanıtılmasında gerçekten emeği vardır. CV'si gerçekten çok dolu bir arkadaşımızdır. Büyük ihtimal önü açıktır. Mutlaka başka kapılar açılır. Kendisine başarılar diliyorum.

İHALELERİN YAYINLANMASINI REDDETMİŞ OLDUK

Şeffaflık ilkesinden bahsettik. Önceki dönem meclis toplantıları canlı yayınlanıyordu. İhaleler yayınlanıyordu, daire müdürleri toplantısı evet ne kadar eleştirilse de o başkanın vereceği karardır, canlı yayınlanıyordu. Biz şu an sadece meclis toplantılarını canlı yayınlama kararı aldık. İhalelerin yayınlanmasını reddetmiş olduk. İhalelerinde canlı yayınlanmasını istiyoruz. Çünkü teknik ekip ayarlandığında bir telefonla canlı yayın bütün ulusal medyaya her yere sosyal medya hesaplarında çok kolay yayılır.

“BUNDAN SONRA BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Mevcut tesislerin belediye meclis üyelerine tanıtımı ile ilgili talepte bulunmuştuk, kanalizasyonun suya aktığı, mahallerine çöp kokusundan girilmeyen kuyu suyuna mahkum  Bolu'nun nereden nereye geldiğini yeni gelen meclis üyesi arkadaşlarımın görmelerini istemiştim. 4 ya da 5 ay oldu herhangi bir gelişme olmadı. Bundan sonra bir beklentimiz yok. Biz AK Parti grubu olarak kendi adımıza gezeceğiz. Tek tek müdürlüklerimizi ziyaret edeceğiz Allah'ın izniyle. Hepsini de bu kürsüden anlatmaya, Cumhuriyet Halk Partisinden arkadaşlara, İyi Partili arkadaşlara anlatmaya devam edeceğiz.

“FİDAN'IN BU KONUDA SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Değerli arkadaşlar logar kapakları noktasında sayın Fidan'ın arkasındayız. Rakam önemli değil. 1 TL 5 TL 10 TL Kendisine ve aile yakınlarına telefonların geldiğinin duyumlarını alıyoruz. Bu konunun peşini bırakmayız. Doğrudur veya yanlıştır. Ben buradan söylüyorum. AK Parti grubu olarak sayın Fidan'ın bu konuda sonuna kadar arkasındayız. Ne zaman savcılığa suç duyurusunda bulunursa yine arkasındayız. Desteğimiz bu konuda sonuna kadar sürecek.

“NE KARAR VERİRSENİZ, O KARARIN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Bir diğer konu otopark bedellerine indirim konusunda. Bildiğiniz üzere algıda bazen problem olabiliyor. Arkadaşlar biz otopark bedellerini indirmedik. Sadece kanun ve yönetmeliklerde olan %70-75   ödeme şeklini değiştirdik. %75 tapuya şart düşüyor. Şu anda otopark ücreti yok. Fakat yine bize gelen bilgilerde müteahhitlerle yaptığımız görüşmelerde şu söylenmiş; 'Otopar ücretini indirmek istiyoruz fakat Ak Parti grubu üyeleri bunu istemiyor' diye müteahhitlerimizin sözü var. Kesinlikle ve kesinlikle doğru değildir. Biz otopark bedeli konusunda ne karar verirseniz, o kararın arkasında olacağız. Hatta bir karar vermezseniz de otopark ücreti konusunda yeni bir önerge verebilirim.

“TERECİYE TERE SATMAYIN”

Balaban'ın açıklamalarının ardından Özcan şu şekilde cevap verdi;

Otopark bedelleriyle ilgili bizim sözümüz vardı kamuoyuna. O sözü yerine getirdik. Sizde buna olumlu oy kullandınız. Dolayısıyla Bedelleri indirilmedi demek ne demek şimdi. Nerden çıktı? İndirim falan yapılmadı demek. Hayırlı bir karar verdik dedik. Şunu da çok merak ediyorum. Otopark katılım payları bu kadar yüksekken Bolu'da yönetmeliğin ve kanunun ön gördüğü bütün paralar alınırken siz belediye meclis üyesiydiniz. Niye sesinizi çıkartmadınız. Hiç vicdanınız sizi rahatsız etmedi mi? Su ile ilgili indirim talebi getiriyorsunuz. Peki siz bunu niye getirmediniz kendiniz belediye meclis üyesiyken. Bu kadar vicdan sahibiydiniz, vicdanınız rahatsız oluyordu. Burak Bey baktım geçmişinize kim ne demiş hangi konuda. Hiç bir zam teklifine hayır oyu kullanmış biri değilsiniz. Ben belediye meclis üyesiyken siyaset makamı belediyede Yüksel bey varken de. Yüksel Bey'in birçok kararına açıkça karşı çıkmış biri olarak bunu söylüyorum. Vicdanen de rahatım, geçmişime bakılınca. Dün öyle söyleyip bugün böyle söyleyenlerden olmadım. Bence sizde olmayın siyasette kalıcı olmak istiyorsanız. Dolayısıyla siyasi şov yapmayın. Ben burayı yönetirken bana karşı hiç yapmayın. Bir atasözü varda burada tekrarlamak istemiyorum. Tereciye tere satmayın. Yani bu olmaz Burak Bey. Bu yanlış. Başkan başka biri olsaydı belki bunun üzerinden gidebilirdiniz ama burası siyaset makamı değil. İlk gün söyledim. Burası hizmet makamı. Hizmet odaklı çalışalım. Katkı verdiğinizde teşekkür etmekten imtina etmiyoruz. Ama bakın burası Burak Balaban'ın sıçrama tartısı olamaz. Ben buradayken olmaz. Buradan ekmek çıkmaz.

“SAHİPLENİYOR MUSUNUZ, SAHİPLENMİYOR MUSUNUZ?”

Nereden nereye. Daha öncede bu konu konuşuldu nereden nereye geldik. Ya şu konuda bir karar verin lütfen. Alaaddin Yılmaz dönemini sahipleniyor musunuz, sahiplenmiyor musunuz? İşimize gelirse sahipleniriz, işimize gelirse sahiplenmeyiz öyle olmaz. Bakın burada Yüksel Ceylan geçmişte seçimi kaybetti. Biz 9 arkadaşa Yüksel Bey döneminin icraatlarının arkasındayız. Günahı da bizim sevabı da bizim dedik ve savunduk. Ben çok merak ediyorum yani işinize gelince şu yapıldı hadi gidelim birlikte bakalım. Alaaddin Yılmaz'ı bir kez aradınız mı seçimden sonra? Çok merak ediyorum. Halin nedir dediniz mi? Dolayısıyla bu konuda da samimiyete davet ediyorum.

“BİZİM MÜDÜR DEĞİŞTİRMEKTEN KEYİF ALDIĞIMIZ FALAN DA YOK”

Arkadaşlar müdür değişiklikleri konusunda şunu söyleyeyim: Hamdi Bey ulaşım hizmetleri müdürlüğüne atandı. Bu müdür değişikliklerinin hiçbirinde parti değişti falan bunları geçelim. Ben milletvekilliği dönemimde bile partizanca davranmadım, insanlara siyasi yönüyle yaklaşmadım. Görev yeri değişikliği yapılan müdürlerle ve ya görevden alınan müdürlerle ilgili yeminle söylüyorum size kim Ak Partiye oy vermiş, kim CHP'ye oy vermiş, kim MHP'liymiş kim İYİ Partiliymiş ben bu gözle bakmıyorum. Samimi olarak söylüyorum bundan sonra da bakmayacağım. Performanslarını görmeye çalışıyorum. Arkadaşlarımızla kişisel bir husumetimiz, nefretimiz asla böyle bir şey söz konusu değil. Bazen yorulmuş olanlarda çıkabiliyor. Önümüzdeki süreçte bu arkadaşlarımız bizim bünyemiz de kalmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde farklı bir alanda yeniden değerlendirme şansımızda var. Müdürlerle ilgili bir kısmı ile ilgili kanaatimiz oluştu. Bir kısmı ile ilgili de oluşmadı. Oluştukça da tasarrufta da bulunuyoruz. Bizim müdür değiştirmekten keyif aldığımız falan da yok. Bunu da özellikle bilmenizi istiyorum ama sistem oturmaya çalışıyoruz. Burada tabi liyakate önem veriyoruz. Atanan müdürlerin hiçbiri siyasal tercihimiz sonucunda atanmış değil. Hiçbir personelin başımdan beri söylüyorum Bolu belediyesinde çalışan binin üzerinde memur ve personelin 'memurlar partiye üye olamıyor da' hiçbiri nereye üye, bunu araştırma imkanım var. Araştırmıyacağım dedim. Hiç umurumda da değil. Samimi olarak söylüyorum. Sizden tecrübeli biri olarak söylüyorum, hizmet odaklı yürütürseniz sizin içinde daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Editör: TE Bilisim