Kültür Mahallesi’ne yapılan ve hizmete alınan kapalı pazar alanının açılış töreninde konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 1Ocaktan itibaren su fiyatının 2 buçuk Liraya düşeceğinin müjdesini verdi.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Bolu Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’ne yaptığı kapalı pazar alanı açılış töreninde konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Müjdeleri arka arkaya sıraladı. Suya %23lük indirim yapılacağını dile getiren Başkan Özcan, “ 4 liraya içilen su 1 Ocaktan itibaren 2 buçuk liraya düşecek dedi.” Özcan ayrıca Bolu’da ki her vatandaşa Belediyenin yükü 35 TL olduğunu söyledi.

SUYA %23 İNDİRİM YAPACAĞIZ

Pazartesi günü bütçemizi görüşeceğiz, iddaalı bir şey söylüyorum. Biz birçok Belediyeyi inceliyoruz. Şu anda su fiyatlarına indirim teklif eden 81 il arasında tek Belediye Bolu Belediyesi. Mekanik sayaçlarda %23 lük indirim yapacağız. 1 Ocakta da yürürlüğe girecek. Pazartesi günü yapacağımız indirimle geldiğimizden bu yana suya 3. İndirimi yapmış olacağız.

VATANDAŞIN CEBİNE DOKUNMUYORUZ

2018 senesinde Bolu da mekanik su ücreti 4 liraydı. Biz pazartesi günü 2 buçuk liraya düşüreceğiz. Biz vatandaşın cebine dokunmadan gelirleri arttırıyoruz. Bankalarla, büyük sanayi kuruluşlarıyla niye uğraşıyorsun diyorlar bana, çok kazanandan çok alacağız. Genel mantık budur. Gariban vatandaştan almak yerine büyük kuruluşlardan almayı tercih ediyorum.

KİŞİ BAŞINA VATANDAŞA YÜKÜMÜZ 35TL

İlbank payı dışında Bolulu her vatandaşımıza yükümüz aylık 35 TL. Bu 35 TL karşılığında biz bolunun bütün temizlik hizmetini yapıyoruz, itfaiye hizmetini yapıyoruz, park bahçeler işlerini yapıyoruz. Türkiye ortalaması 94 TL, yeni bütçeyle 100 liranın üzerine çıkacak. Bolu’da ise bu durum Türkiye ortalamasının üçte biri.

Editör: TE Bilisim