Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin kurban bağışı kampanyası için Türkiye’den destek isterken, Vali Erkan Kılıç’a “Yasanın yasaklamadığı bir şeyi sen Vali olarak nasıl yasaklarsın? Bolu’nun seçilmiş Belediye Başkanı olarak benden selam olsun Bolu Valisine” diyerek seslendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kurban Bayram öncesi bağış ve pay yardımı konusunda şehrin farklı noktalarında, Bolu Belediyesi tarafından bilgilendirme afişleri asıldı. Edinilen son bilgilere göre, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesinin bağış bilgilendirmesi için astığı afişleri, indirtti. Ayrıca, kurban bağışı için, şimdiye kadar belediyenin banka hesaplarına yapılan bağışlara da el konulacağı ifade edildi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Vali Erkan Kılıç’a tepki gösterdi.

“13 YILDIR KURBAN BAĞIŞLARINI KABUL EDİYOR”

Belediyenin çalışmayı 13 senedir yaptığını hatırlatan Özcan, “Bolu Belediye Başkanlığı tam 13 yıldır Kurban Bayramı öncesinde, kurban bağışlarını kabul ediyor. Hatta bu konuda alınmış bir meclis kararımız da var. Biz de 3 yıldır bu bağışı topluyoruz ve duyurularımızı yapıyoruz. 3 yıldır 1 kilo bile kırmızı et almadan, Allah razı olsun vatandaşlarımızın desteğiyle aşevimiz aracılığıyla her gün 2 bin yoksul insana yemek veriyoruz. Ramazan’ı da buna katarsan, yılda 1 milyona yakın insana yemek veriyoruz” dedi.

“BELEDİYE KURBAN BAĞIŞI TOPLAYAMAZ DİYE BİR HÜKÜM YOK”

Belediyenin kurban bağışı toplamasına bir engel olmadığını belirten Özcan, “Dün akşam bir telefon, başkan yardımcımızdan. Güvenlik Şube Müdürü’müz aramış, Vali Bey’in talimatlarıyla bizim afişlerimiz kaldırılacak. Orada biz, ‘Kurban bağışını bekliyoruz’ diyoruz insanlara. Yasa çok açık, belediye kurban bağışı toplayamaz diye bir hüküm yok. Yasanın yasaklamadığı bir şeyi sen Vali olarak nasıl yasaklarsın?” diye konuştu.

“BENDEN SELAM OLSUN BOLU VALİSİNE”

Vali Kılıç’ın kararından dönmesini beklediğini ifade eden Özcan, “Bu haksız ve hukuksuz kararından derhal dönmesini bekliyorum. Dün akşam Bolu Belediye Başkanı olarak kendisine mesaj attım. 18 saat geçmesine rağmen cevap vermedi. Sayın Valim, burası Köroğlu’nun torunlarının memleketi… Biz kolay kolay pabuç bırakmayız.  Bolu halkının hakkını da yedirmeyiz. Ben seçilmiş Bolu Belediye Başkanı’yım, buranın evladıyım. Ben hancıyım, siz yolcusunuz. Zamanında da Osmanlı Devleti buraya bir Bolu Bey’i göndermiş.  O zaman ki Vali sıfatıyla. O zaman da o Bolu Beyi zulüm etmeye çalışmış. Çıkmış dedemiz Köroğlu, meydan okumuş. Demiş ki ‘Benden selam olsun Bolu Beyine.’ Ben de günün şartlarına göre söylüyorum, Bolu’nun seçilmiş Belediye Başkanı olarak benden selam olsun Bolu Valisine” ifadelerini kullandı.

“BLOKE KOYUP, ORADAKİ PARAYI ALACAKMIŞ”

Valiliğin bayram için yapılan bağışlara el koyacağını ileri süren Özcan, “Valilik bizim bankadaki hesabımıza bloke koyup, oradaki parayı alacakmış. Sen hangi hakla alıyorsun bunu? Vatandaş Bolu Belediyesine kurbanda yardımda bulunmuş, 2 bin 200 lira yatırmış… Sen bu parayı nasıl alacaksın? O insanlara bu parayı iade edecek misin? Bu zalimce, yoksulun ekmeğiyle oynayan tavır karşısında bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Kurban bağışlarınızı Bolu Belediyesine yapın. Tepkinizi göstermek için yapın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim