Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in “ Tanju bey görevi boyunca ben alkol ruhsatı vermiyorum desin bitsin alkol polemiği” söylemine dair açıklamada bulundu. Özcan; “Fatih Metin’in Bana böyle sözler ver demesini tuhaf karşılıyorum. Sayın Erdoğan’a gitsin sorunu kökten çözelim bir karar name ile Türkiye de alkol yasaklansın tartışması da bitsin” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu da alınan ve alınacak olan alkol ruhsatları hakkında da bilgi verdi. Ayrıca, alkol ruhsatı verilmesi konusuna siyasi olarak bakmadıklarının altını çizdi.

“BAZI ARKADAŞLAR BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARTIYOR”

Başkan Özcan açıklamasının devamında; “Telefonda bana bu alkol konusu ne dedi. Vallahi bazı arkadaşlar bir bardak suda fırtına kopartıyor dedim. “Bazı arkadaşlar derken” dedi. Hani “alkolü Bolu’da haram sayıp İstanbul’da haram saymayanları kastediyorum” dedim. Gülüştük karşılıklı. “Çok mu alkol ruhsatı verildi” dedi. Şu ana kadar alkol ruhsatı verildiğini söyledim. Belki iki-üç tane daha verilir totalde o kadar dedim. Onda sonra da yeni alkol ruhsatları verilmeyeceğini söyledim.  “Sadece iki tane mi?” dedi. Evet, sadece iki tane dedim. Bütün olay bu. Ama bana diğer konuyu söylemedi. Bakın Bolu bir turizm şehir olacak diyoruz ki insanlar sokak başında alkol almasın kapalı mekânlarda aslın biz tedbirlerimizi alalım. Birinci sebep bu. İkincisi turizm şehri olacak diyoruz. Bolu’ya her yıl milyonlarca insan gelsin hedefimiz var.  Bu gelecek insanların bir kısmı bu tür mekânları tercih ediyor. Ne yapalım yok elimizde mi diyelim.  Bana böyle sözler ver demesini tuhaf karşılıyorum.  Onun genel başkanı ülkemizin Cumhurbaşkanı kararname çıkarma yetkisi var. Sayın Erdoğan’a gitsin sorunu kökten çözelim bir kararname ile Türkiye de alkol yasaklansın tartışması da bitsin. Bana bunu söylüyor ama 25 senedir İstanbul da AK Partili başkan vardı. 25 sendir İstanbul da binlerce alkollü mekan açıldı.25 yıldır Ankara’yı Melih Gökçek yönetiyordu yine Melih Gökçek yönetiminde Ankara da binlerce alkol ruhsatı verildi. Konya hala AK Parti de biz iki tane verdik toplam Konya secimden buyana belki 100 tane verdi. Bursa büyük şehir hala Ak Parti de gitsin baksın bakalım. Bir bardak suda kıyamet koparıyorlar. Alaaddin beyin döneminde verilen alkol ruhsatı benim dönemimde verilenin birkaç fazlası. Bu konuda polemik malzemesi yapanlarda dediğim gibi hem kendileri alkol kullanıyor hem de bu konuda siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Biz bu konuya siyasi olarak bakmıyoruz. Biz Bolu’nun turizm şehri olma noktasında gerekli olan ne varsa bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnsanların sokaklarda, dağ başlarında, çoluk çocuğun gözü önünde bu alkolü almasını engellemeye çalışıyoruz. Artık bundan sonra Türkiye’de alkollü mekanların sahibi artmaz. Çünkü AK Parti döneminde saf alkol her yerde satıldığı için bazı evler laboratuvara dönmüş, herkes kendi kendine alkol yapar hale gelmiş. Yarın bir gün toplu ölümler gerçekleşirse bu ülkede benim asıl endişem o, ülkeyi yönetilenler o kısma baksın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim