Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Orman Bölge Müdürlüğü'ne yapılan işçi alımına ilişkin, “60 kişi aldılar. Bunun nasıl 58 tanesi AK Partili oluyor? Soruyorum?” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne  yapılan işçi alımları hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan dikkat çeken bir iddia geldi. Belediye Başkanlığı binasında düzenlediği basın açıklamasında konuyu gündeme getiren Özcan, işçi alımında AK Partili isimlerin tercih edildiğini ifade etti.

“EN ÇOK ELEŞTİRİYİ CHP’DEN ALIYORUM”

Partisine pozitif ayrımcılık yapmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Özcan, “Çıksın birisi, ‘Ben AK Partili olduğum için Tanju Bey şu işimi yapmadı’ desin. Ben en çok eleştiriyi CHP’den alıyorum arkadaşlar. ‘Niye bizim çocuklarımızı işe almıyorsun?’ Yani sadece bizim çocuklarımızı… ‘Niye AK Partili ve MHP’lilerin çocuklarını işe alıyorsun? Niye sadece CHP ve İYİ Parti’den almıyorsun?’ Kardeşim bu şehirde yaşayan, bana oy vermeyen insanların, Belediye’de hakkı hukuku yok mu? Dolayısıyla ne partiyi karıştırırım belediye işlerine ne de Belediye’ye yaptığım alımlarda, burada yaptığım alımlarda partinin fikirlerini dikkate alırım” dedi.

“İŞİNİ YAPANLAR KALIYOR, YAPMAYANLAR GİDİYOR”

Belediye’de AK Partili isimlerin görevine devam ettiğini belirten Başkan Özcan, “AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş olan başörtülü hanım efendi görevini yaptığı için, görevine devam ediyor. Biz bilmiyor muyuz? Görevden mi aldık? Eski dönemden kalan müdürler var. İşini yapanlar kalıyor, yapmayanlar gidiyor. Ama biz bunları değiştirirken AK Partili değiştirelim, yerine CHP’li getirelim de demiyoruz.  Biz liyakatine bakıyoruz. İşini yapmıyor mu yapmıyor mu?  Bizim kriterimiz çalışıyor mu çalışmıyor mu? İyi niyetli mi kötü niyetli mi? İşine sahip çıkıyor mu çıkmıyor mu?” ifadelerini kullandı.

“NASIL 58 TANESİ AK PARTİLİ OLUYOR?”

Özcan, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne yapılan alımda, AK Partili isimlerin ön planda tutulduğunu iddia ederek, “Ama bunlar, bunları bilmedikleri için… Al işte, ormana 60 kişi aldılar. Yakın zamanda. Bunun nasıl 58 tanesi AK Partili oluyor? Soruyorum. Ya bari ortağınıza biraz verseydiniz. 2 tane MHP’li, 58 tane AK Partili. Bizde böyle bir şey yok. Bizim böyle bir anlayışımız yok. AK Partili de benim yurttaşım, CHP’li de eşit yurttaşım Bolu’da. Saadet Partili de İYİ Partili de MHP’li de… Hiç birini ayırmıyorum, hepsini kucaklıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim