Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında,  “Bugün 30. yılı kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun. Başta küçük hemşerilerimin olmak üzere tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte tüm dünya genelinde kutlanmaya başlanan Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Yazılı mesajında çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Özcan, pandemi döneminde çocuklara yönelik yaptıkları etkinlikler ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Çocuklarına bayram hediye etmiş bir ulusun mensubu olduklarını vurgulayan Özcan, “23 Nisan Çocuk Bayramı, gerek ülkemizde gerekse dünyada, çocuklar için anlamlı olarak değerlendirilmekte ve kutlanmakta. Tabi bu sene bir miktar buruk geçti bu bayram. O süreçten beri de bu güne kadar çocuklarımız pandemi koşullarında hep gündemimizde oldu.” dedi.

Başkan Özcan, pandemi döneminde kentteki çocuklar için birbirinden önemli ve anlamlı etkinlikler yapıp, projeler sunduklarını belirterek, “Belki çocuklarımız ve gençlerimiz, ‘biz sağlıklıyız, bize bir şey olmaz’ mantığı içerisinde bu süreçte daha rahat hareket etti. Ama bu sorunun hepimizin sorunu olduğunu da unutmamamız gerektiğini sevgili yavrularımıza hatırlatmak isterim. Tüm okullarımıza verdiğimiz maske ve dezenfektan desteği, okullarımız için verdiğimiz ulaşım ve bina dezenfektasyon işlemleri yanı sıra çocuklarımıza dağıttığımız tabletler hizmetlerimizden sadece birkaç tanesi.” diye konuştu.

Başkan Tanju Özcan, mesajında son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve bugün 30. yılı kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun. Başta küçük hemşerilerimin olmak üzere tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum. Sevgili yavrularımız ne olur maske, mesafe temizlik kuralını asla göz ardı etmeyelim. Gereksiz yere toplulukların içerisinde bulunmayalım. İşimiz biter bitmez en güvenli mekan olan, ailemizin yanı ve evimizde bulunmaya özen gösterelim. Gözlerinizden öpüyorum, sağlıklı huzurlu daha nice yıllar, yarınlar ve dönemler diyerek Allah’a emanet olun diyorum.”

Editör: TE Bilisim