Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatı 2. Olağan kongresinde, İYİ Parti ile olan ittifakları ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan; “Arkadaşlarımızla keyif içinde ve uyumla çalışıyoruz. Diğer yandan il başkanlarımızın arasında sıkı bir dostluk var. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi. 

Haber: Aslı Akış

TÜRKİYE’DE ÖRNEK ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK”

31 Mart yerel seçim çalışmalarını İYİ Parti ile uyum içerisinde geçirdiklerini kaydeden Başkan Özcan; “Faaliyet raporunu dinlerken hepimiz 11 ay önceki secim çalışmaların hatırlamış olduk. Gerçekten biz Türkiye’de örnek çalışmaya imza attık. Hem Cumhuriyet Halk Partililer hem de İYİ Partililer olarak sahada gayet uyumlu şekilde güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da seçimi kazandık. Ben özellikle bu seçim çalışmalarına cani gönülden çalışan tüm İYİ partili dostlarıma iyi insanları saygıyla selamlıyorum şükranlarımı sunuyorum. Bizim ittifakımız seçime kadar değildi. Bunun devam edeceğini söylemiştik. Faaliyet raporunda da söylenmişti. Biz şu anda belediye ittifak yapmıyoruz belediyeyi biz birlikte yönetiyoruz. İki seçilmiş başkan yardımcımız var biri Cumhuriyet Halk Partisi listesinden seçilen başkan yardımcısı biri de Mansur Bey, seçilmişleri birer birer paylaştık.  Benim meclisteki başkan vekilim yani benim vekilim Sayın Ahmet Yılmaz oda İYİ Partili bir yoldaşımız. Meclisi yönetirken sağında ve solunda iki genç arkadaşımız oturuyor. Biri Cumhuriyet Halk Partili biri de Suat kardeşim.  Şunu söylemeye çalışıyorum biz arkadaşlarımızla keyif içinde ve uyumla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ BOLU’NUN KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARIN ELİNİ GEÇMESİN ENGELLEMEK”

Başkan Özcan konuşmasının devamında, belediyeleri siyasi partilerin yönetmediğinin vurgusunu yaparak; “İl başkanlarımızın arasında sıkı bir dostluk var. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Ancak tabi ben partimin kongresinde de ifade ettim. Sonuç itibariyle belediyeyi partiler yönetmiyor. Elbette bizim siyasi kimliklerimiz var. Ve belediyenin bir kamu kurumu olduğunu unutmadan ve geçmişte AKP’nin yaptığı partizanca uygulamaları yapmadan hakkaniyetli bir şekilde bu belediyeyi sizlerin de önerilerini alarak yönetmeye devam edeceğiz. Amacımız sadece seçim kazanmak değildi. Amacımız bundan sonra Bolu’nun tekrar kötü niyetli insanların elini geçmesin engellemek. Ben bu görevi layık ile yaparsam benden sonrada bu görevlere iyi niyetli insanlar seçilecek. O yüzden bazı kayıdeleri ve kuralları doğru oturtmamız lazım. Geçmişte yapılan hataları yapmamız lazım. Aradan geçen yaklaşık bir senede çok şükrü şunu söyletmedik. Ben farklı bir siyasal görüşe mensup olduğum için veya açık konuşayım. Ben Ak Partili olduğum için belediye şu işim olmadı diyen tek bir vatandaşa rastlayamazsınız.  Doğru ise talebi kim olursa olsun yerine getiriyoruz.  Yanlış ise talebi gerekçesini anlatmak sureti ile ret ediyoruz.  Bundan sonra gerçekten onlardan farklı olduğumuzun bu olduğumuzu göstermemiz ve bunun altını daha kalın bir şekilde çizmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim