AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın, belediye bilboardlarına asılan afişle ilgili açıklamasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan cevap gecikmedi. Özcan; “Beklediğim açıklamalardı bunlar. Biz “anya” diyoruz, o Konya’yı anlatmaya çalışıyor. “200 kişinin ekmeğiyle oynadın’ diyoruz. O, “benim telefonumu neden halka duyurdun” diyor. Mazlumu oynamaya çalışıyor ama bir zalimden mazlum çıkmaz” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesi tarafından belediye bilboardlarına asılan ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın kullandığı telefon numarasının yer aldığı billboardlar hakkında açıklamalarda bulundu. Konun özünün saptırıldığını ve Nurettin Doğanay’ın numarasına yayınladığı için kendisine teşekkür etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Özcan, “Telefon numarası herkeste olması lazım saten iktidar partinin il başkanının. Ben kendi numaramı herkese veriyorum.  Niye bunu yaptın Nurettin Bey diye sorsun insanlar” diye konuştu.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, makamında düzenlediği basın toplantısında AK Parti  Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın sözlerine cevap verdi. Özcan; Ak Parti İl Başkanı bir dizi açıklama yapmış. Aslında beklediğim açıklamalardı bunlar. Biz “anya” diyoruz, o Konya’yı anlatmaya çalışıyor. “Sen 200 kişinin ekmeğiyle oynadın” diyoruz. O, “benim telefonumu neden halka duyurdun” diyor. Mazlumu oynamaya çalışıyor ama bir zalimden mazlum çıkmaz. Hele Nurettin Doğanay’dan hiç mazlum çıkmaz.

“TEŞEKKÜR BEKLERKEN TEPKİ ALDIK”

“Konunun özü, 200 kişiye ekmek verilmesine Nurettin Doğanay’ın engel oluşuydu” diyen Başkan Özcan;  “Biz, siyaset yapıyoruz. İl başkanıysan, milletvekiliysen, belediye başkanıysan benim numaram herkeste olduğu için bugün burada oturuyorum. O yüzden 4 kez milletvekili seçildim. Sen millete telefonunu vermezsen, il başkanlığından emekli olur gidersin.  Aslında biz, bu noktada Sayın Doğanay’a yardımcı olmuş olduk. İnsanlar Nurettin Doğanay’a daha kolay ulaşabilsin düşüncesiyle yardımcı olduk, teşekkür beklerken tepki aldık. Hemen soluğu karakolda almış. Benim telefon numaram belli, defalarca canlı yayında söyledim. Hatta Sayın Doğanay, benim telefonumu duyurursa, telefonum olmayan vatandaşlar varsa, onlarda da olmuş olur. Ne demek, “vatandaş gece beni ararsa”? Vatandaş iktidar partisinin il başkanını gece arayamayacaksa, “hastam var, cenazem var” diyemeyecekse, gece aramaları senin psikolojini bozuyorsa bırakacaksın siyaseti müteahhitliğe başlayacaksın. İstediğin zaman telefonunu kapatırsın. Bunlar, konunun özünü saptırma çabaları.

“KONUNUN ÖZÜ 200 KİŞİYE EKMEK VERİLMESİNE ENGEL OLUŞU”

Konunun özü, 200 kişiye ekmek verilmesine Nurettin Doğanay’ın engel oluşuydu. İŞKUR müdürü açıkça söylüyor zaten ‘bana ver deseler veririm, verme deseler vermem’ diyor. Tabi müdürün düştüğü durum ayrı bir konu. Onunla ilgili değerlendirmemi söylemiştim. Madem iş bu aşamaya gelmiş, madem müdür ben partizanım, partiden talimat geleden yapmam diyor bende Nurettin Doğanay’a 200 insan için bu talimatı ver dedim.” şeklinde konuştu.

“İNSANLARI İŞ VADİYLE KANDIRIP PARTİYE ÜYE YAPTILAR”

Hiçbir seçimde yalan söylemediği ve iş sözü vermediği vurgusu yapan Başkan Özcan; “Ben çok kişiye iş sözü vermişim de bunun onun ıstırabını çekiyormuşum. Valla şunu söyleyeyim; ben hayatım boyunca girdiğim hiçbir seçimde insanlara yapmayacağım şeyleri söyleyerek seçim kazanmadım. Yalan söylemedim. Kimseye de iş sözü vermedim. Bu şekilde seçime girmedim. Asıl kendi zihniyetleri böyle olduğu için bunu bize mal etmeye çalışıyorlar. Bugün Bolu’da 34 bin kişi AK Parti üyesi.  Bu insanların %90’ını iş vaadi ile kandırdılar partiye üye yaptılar. 34 bin üyesi olan bir parti 42 bin oy alıyorsa 4 bin üyesi olan bir partinin adayı nasıl 50 bin oy alıyor sorusunu kendilerine bir sormaları gerekir.  Yıllarca insanları iş vadiyle kandırdılar bunun sonucu ne oldu? Kamuya giren bir gariban çocuğu var mı? Kendi yeğenleri, çocukları, yöneticilerin çocukları ve bir avuç azınlığın çocukları. Dolayısıyla biz kimseye iş vadinde bulunarak bu koltukta oturmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“200 KİŞİ KURA İLE BELİRLENSİN”

Özcan, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’a çağrıda bulunarak; “Ben İŞKUR müdürüne 200 kişiyi ben belirliyim demedim. Kura ile belirleyelim dedim. Adil olmak, adaletli olmak bunu sağlıyor. Hala çağrıda bulunuyorum. Ver sen talimatı noter huzurunda kura çekilerek 200 kişi belirlensin. Ben bir tane isim gönderme derdinde değilim. 17 bin kişi buraya başvurdu. 17 bin kişi arasında doğruyu bulabilirim iddiasında değilim. Şartları aynı olan kişiler arasında kura çekilir. İŞKUR ‘biz kuramızı çektik bu 200 kişiyi size bildiriyoruz’ der.” İŞKUR üzerinden benim belirlediğim insanları işe alayım gibi bir derdim yok. Kura ile belirlensin dedik. Zaten bizim ettiğimiz yemin de bunu gerektiriyor” dedi.

“SORUN BOLU’DA İŞSİZ VATANDAŞLAR İLE NURETTİN DOĞANAY ARASINDA”

Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptığını kaydeden Başkan Tanju Özcan, yaşanan sorunun işsiz vatandaşlar ile Nurettin Doğanay arasında olduğunu iddia etti. Özcan; “Nurettin beyin beni anlamama sebebini bugün daha iyi anladım. Açıklamasında ‘Ben, AK Parti’nin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptım bugüne kadar” diyor. Vallahi ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin menfaatleri doğrultusunda siyaset yapmadım. Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda siyaset yaptım. Öyle de yapmaya devam edeceğim. Bu sebeple kendisi uzun yıllardır atama il başkanı olarak aynı yerde sayıyor. Benim zihniyetim farklı olduğu için bu halk beni 4 kere milletvekili, arkasından da belediye başkanı olarak seçmiş. Bu konuda asıl kendisini sorgulaması gerekiyor. Bu Nurettin Doğanay ile Tanju Özcan arasında bir sorun değil. Benim kendisiyle bir sorunum yok. Bu. Üstelik Sayın Doğanay’ın AK Parti İl Başkanı olarak kalması beni mutlu ediyor. Biz elde ettiğimiz başarıları Nurettin Doğanay zamanında elde ettik. Ya değişirse diye geceleri benim uykum kaçıyor” şeklinde konuştu.

“TELEFON NUMARASI HERKESTE OLMASI LAZIM SATEN”

Amacının halk aydınlatmak olduğun söyleyen Özcan, “Benim amacım halkı aydınlatmak, halkı bilgilendirmekti.  Nurettin Doğanay’ı hedef göstermek falan değil. Ama bu projenin gerçekleşmemesinin sebebi Nurettin Doğanay’dı ey halkım bunu bilin demektir.  Telefon numarası herkeste olması lazım saten iktidar partinin il başkanının. Ben kendi numaramı herkese veriyorum.  Niye bunu yaptın Nurettin Bey diye sorsun insanlar. Sormasın mı? “dedi.

“TEŞEKKÜR ETMELİ”

Meselenin telefon numarasının yazılması olmadığını belirten Özcan, “ Olayla doğru olduğu için apar topar karakola gidip işte karar aldırıp onları kaldırdılar.  Bir rahatsızlığın yoksa ortada niye bunları kamuoyunun bilmesinden rahatsız oluyorsun. Mesele orada telefon numarası meselesi değil. O işin bahanesi, ama dediği gibi üst düzey siyasetle uğraşıyorsan insanların dertleriyle ilgileniyorsan kusura bakma insanlar seni gece de arayabilmeli.  Bana bundan dolayı da teşekkür etmeli” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DA BU KONUYA DUYARSIZ KALMAYACAK”

Cumhurbaşkanlığına da şikayet dilekçesi verdiğini vurgulayan Başkan Özcan, “Valiliğe verdiğim şikâyet kâğıdında bilgi amaçlı olarak Sayın Cumhurbaşkanlığı makamına da dilekçenin gönderildiğini not olarak düştük ve gönderdik.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuya duyarsız kalacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“BİR PROBLEMİ VARSA NURETTİN DOĞANAY TELEFONUNU DEĞİŞTİRİR”

Sorunun 200 kişinin sorunu olduğunu kaydeden Başkan Özcan açıklamasında,“ Benim yayınladığım numara herhangi birinin numarası değil. Çok kızdığım halde İŞKUR müdürünün numarası değildi bu. Çünkü İŞKUR müdürü çözümü engelleyen kişi değil. İŞKUR müdürüne çözümü engelleten kişi.  Konu telefonun yayınlanması değil. Nurettin Doğanay telefonunu değiştirir böyle bir problemi varsa, korktuysa sorun ortadan kalkar onun acısından.  Ama ben diyorum ki 200 kişinin sorunu ortada, 200 aileden bahsediyorum. Ve diyorum ki ben belirlemeyim diyorum.  Kura ile belirlensin, ben bun daha öncede söyledim.  İŞKUR müdürüne dedim ben 200 kişi bulayım da bunun üzerinden getireyim değil benim derdim.  Böyle bir şey yapmadım, yaklaşık bir yıl süre geçti böyle bir şey yapmadım bundan sonra da yapmayacağım.  Ak partilide çıksın o kurada, CHP’lide çıksın İYİ partilide çıksın. Oradaki işler massa başı işler değil park bahçeler temizlik işleri gibi yerler” dedi.

“200 KİŞİNİN HAKKINI YEDİRTMEMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUM”

Konunun düzeltilene kadar gündemde tutacağını işaret eden Özcan, “200 kişinin ekmek sahibi yapmanın tartışması bu. Bolu bundan nasıl zarar görecek. Nurettin Doğanay ile Tanju’nun tartışması değil bu.  Nurettin Doğanay’ın ben bu görevde kalmasını arzu ediyorum. Bu tartışma yaşanmasaydı o 200 kişinin durumunu Bolu halkı bilmeyecekti.  Siyaset bir tarafa ama ben Bolu Belediyesinin hakkını o 200 kişinin hakkını yedirtmemenin mücadelesini veriyorum. Nurettin beyle benim iplerim kişisel olarak kopmaz ama bu konuyu düzeltmediği sürece ben bu konuyu gündemde tutarım” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMA BİR ŞEY GELECEKSE BUYURSUN GELSİN”

Son olarak Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın emniyete şikayeti ve hakkında bulunacağı suç duyurusu hakkında açıklama yapan Özcan,“Bir siyasi partinin il başkanının telefonunu açıkladı diye bu güne kadar ceza almış kimseyi duymadım. Hukukçu olarak söylüyorum yaptığımın suç olmadığını tam tersi bana teşekkür etmesi gerektiğini ona yardımcı olduğunu düşünmesi gerekir. Ben Ak parti il başkanının telefonu vatandaşlara duyurduğum için başıma bir şey gelecekse buyursun gelsin. Allah yukarda ne için yaptığımız ortada” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim