Bolu Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanında Mayıs ayında başlanılan düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Öte yandan kısa süre önce PTT Caddesi’nin girişinden Demokrasi Meydanı’na kadar uzanan sarı yol çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların Kurban bayramına kadar tamamlanması bekleniyor.

Haber: Tuğra Gülen

Bolu Belediyesi ekiplerince Mayıs ayında Demokrasi Meydanı’nı yeşillendirme çalışmalarını başlatmıştı. Yıllardır beton görünümüyle vatandaşların tepkisini çeken meydanda ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda proje alanında, Salkım Söğüt, Mavi Ladin, Kırmızı ve Alaca Yapraklı Akçaağaç, Huş, Köknar, Ligustrum, Alev Ağacı olmak üzere yaklaşık on çeşit ağaç türü yer alıyor.

2012 yılında araç trafiğine kapatılan İzzet Baysal Caddesi’nin bir kısmı yeniden trafiğe açılmaya hazırlanıyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla PTT Caddesi’nin girişinden Süreyya Paşa Caddesi’ne kadar uzanan yolun halk otobüslerine açılması için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği yol sadece halk otobüslerine açık olup, özel araç girişine yasak olacak.

Çalışmalarında sona gelinen 2 projenin de bayrama kadar tamamlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim