Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seri üretimi için son hazırlıkları yapılan yerli otomobil TOGG’u kullanmak istediğini ve sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye, yerli otomobil TOGG için gün sayıyor. Dünya’nın farklı noktalarında gösteri alanlarında boy gösteren otomobilin seri üretimi için de Bursa’daki fabrika inşaatının çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların devam ettiği fabrikayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da ziyaret ederek süreç hakkında bilgi aldı. Yerli otomobil hakkındaki görüşlerini ise Köroğlu TV mikrofonuna anlattı.

“NİYE PARAMIZI YABANCILARA VERELİM?”

TOGG’u kullanmak için sabırsızlıkla beklediklerini aktaran Özcan, “TOGG’u kullanmak istiyoruz. Geçenlerde İzmir’e giderken TOGG’un fabrikasına uğradım ama henüz fabrika binası tamamlanmamış. Sanırım bu yıl birkaç bin tane piyasaya sürebilecek gibi duruyorlar. 2024’ten sonra da yaygınlaşacağını söylüyorlar. Biz de her Türk vatandaşı gibi, ülkesini seven insanlar olarak niye paramızı yabancılara verelim? Kendi yerli aracımızı, Türkiye’de üretilen aracı elbette tercih ederiz. Bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Şu anda TOGG satışı henüz başlamadı. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

“ELEŞTİRENLER VAR AMA SONUÇTA BU BİR BAŞLANGIÇ”

Yerli üretim sürecin geç de olsa başladığını belirten Özcan, “Sadece yerli otomobil üretmek değil… Biz şu ana kadar yerli uçağımızı da yerli helikopterimizi de üreten bir ülke olmalıydık. Başında beri söylediğimiz bu… Bu anlamda hükümet geç de olsa bir adım attı. Ben kutluyorum, eleştirenler var ama sonuçta bu bir başlangıç. Emek verilirse, güvenilirse Türkiye’deki mühendis çocukların neler yapabileceğine güzel bir örnek. Ama dediğim gibi otomobil yapmak yetmez. Yerli otobüslerimizin olması lazım. Elektrikli başka iş makinelerimizin olması lazım” ifadelerini kullandı.

“MÜHENDİSLERLE BU KONUYU GÖRÜŞÜYORUZ”

Özcan, Bolu yerelinde de elektrikli araçlara ilişkin çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kendi çöp araçlarımızı elektrikli hale dönüştürebilir miyiz diye çok yoğun bir çalışmamız var. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesindeki mühendislerle bu konuyu görüşüyoruz. Tabi bu elektrikli araçlar hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Şu anda yüzde 5 ile 7 arası olduğu hesaplanıyor. Tabi bunların bataryalarının doldurulması büyük bir problem 62 elektrik dolum sahasını hazır edip onlara teslim etmek istiyoruz, yapmaları için. Biz de bu konuya çok kafa yoruyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim