AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir arasında, ‘Atatürk’ diyaloğu yaşandı. Özdemir, seçme ve seçilme hakkının Atatürk tarafından verildiğini söyledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Girişimci kadınların bir araya geldiği bölge toplantısına katılan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, programda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, 20 yıllık iktidarında Türkiye Büyük Millet Meclisindeki kadın sayısını arttırdığını belirtti. Aydın. "Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı yıldan beri en yüksek katılım AK Parti iktidarında gerçekleşmiştir. İktidara geldiğinden beri 4.6’yı geçmeyen kadın milletvekili oranı, her seçimde yükselerek yüzde 17 oranına yetişmiştir. Yeterli midir, hayır değildir? Hiçbir zaman olmayacak” ifadelerini kullandı.

Aydın'dan sonra konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de konuya değindi. Özdemir, Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesini hatırlatarak, "Ben bu şehrin gazetecisiyim, bir çocuğuyum. Şehrimizin ilk kadın milletvekili hem de ilk sıradan seçilen kadın milletvekili. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Kadın Milletvekili seçebiliyorsa, kadın Başbakanlarımız oluyorsa, kadınlarımız önemli bir yerdeyse, bunu tabi ki en çok Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz diye düşünüyorum. Onu da buradan anmadan geçmeyelim" şeklinde konuştu.

Özdemir, konuşmasının salondakiler tarafından uzun süre alkışlandığı görüldü.

Editör: TE Bilisim