Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresini değerlendirdi. Yılmaz; “Kongre bizim için önemli. Siyasi partilerin kongreleri yenilenme, yeni baştan geleceğe bakma, yeni kararlar ve yeni bir ekip çalışmasının başladığı en büyük toplantılardır. Yaptığımız kongrede de yeni bir heyecan oluştu. Bu heyecan içerisinde hem yönetim kadrolarında değişiklikler oldu” dedi.

Başkan Yılmaz, önümüzdeki süreçte yapılacak yerel seçimler öncesinde de bilgiler vererek; “Önümüzdeki süreç belediye seçimleri. Belediye seçimlerinden de sağlıklı bir yapı ile çıkarsak ondan sonra 4 yıl seçim yok. Bu Türkiye seçimsiz bir 4 yıl geçirecek demektir. Son 5 yılda 6 seçim geçirdik. Yani şeytan taşlamaktan tavaf edemedik” diye belirtti.

Özel Haber: Aslı Akış

18 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi sonrasında açıklamalarda bulunan Alaaddin Yılmaz kongre ile birlikte yeni bir heyecan oluştuğunu ve yönetimde kadroların değiştiğini söyledi.

“ŞİKÂYET BÜROKRATİK VESAYET”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye yeni bir sisteme kavuştuğunu ifade ederek; “Türkiye’nin bu güne kadar olan şikayeti bürokratik vesayet. Maalesef Türkiye’de bürokratik vesayeti aşmakta AK Parti bu kadar uzun zamanda tek başına iktidar olmasına rağmen başarılı olamadık. Düne bakıldığında geldiğimiz konum itibari ile muazzam ilerlemeler sağlandı. Vesayetlerden kurtulduk ama bürokrasinin sıkıntısını aşamadık. Bürokrat risk almak istemiyor. İmza attığın zaman imzanın arkasında olamaz iseniz siz emekli olduktan sonra da bu imzanızdan dolayı da soruşturma geçirebilirsiniz. Risk almayınca da Türkiye’de iş yapılamaz. Biz yüzlerce imza atıyoruz. Bu imzalar da hatalı bir şeyler yaptığımızda bile Belediye başkanlıkları bittikten sonra da tekrar yargılanabiliriz ve suçlanabiliriz. Bunlara benzer çok örnek var” şeklinde konuştu.

“HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Yılmaz, hata yapma lükslerinin olmadığını vurgulayarak; “Siyasi partilerin kongreleri yenilenme, yeni baştan geleceğe bakma, yeni kararlar ve yeni bir ekip çalışmasının başladığı en büyük toplantılardır. AK Parti dışındaki siyasi partiler belki bunu usul gereği yapmak zorunda oldukları bir çalışma kongre. Çünkü iktidar olma şansları şimdi gözükmüyor. AK Partide ise parti ile ülke bütünleşti. Yaptığı her tavır, aldığı her karar ülke ile direk bağlantılı onun için bizim hata yapma lüksümüz yok. Biz her konuda doğru adım atmak durumundayız. Ağzımızdan çıkan her şey yarın karşımıza çıkabilir. İktidarlar her rejimde vardır ama muhalefet sadece demokraside vardır. Ana muhalefet ise hemen iktidara gelecek şekilde olması lazım. Bizim ana muhalefetin iktidara gelmek gibi bir niyeti olmadığını gördük” ifadelerini kullandı.

“ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN TAVAF EDEMEDİK”

Belediye seçimlerinden sonra ülkenin sıçrama göstereceğini kaydeden Başkan Yılmaz; “Kongre bizim için önemli. Yaptığımız kongrede de yeni bir heyecan oluştu. Bu heyecan içerisinde hem yönetim kadrolarında değişiklikler oldu. Daha önde belediyelerde değişiklikler olmuştu. Şu an artık önümüzdeki süreç belediye seçimleri. İnşallah belediye seçimlerinden de sağlıklı bir yapı ile çıkarsak ondan sonra 4 yıl seçim yok. Bu Türkiye seçimsiz bir 4 yıl geçirecek demektir. Son 5 yılda 6 seçim geçirdik. Yani şeytan taşlamaktan tavaf edemedik. Her seçimde frene bastığımız için bazı radikal kararları uygulamaya geçiremiyoruz. Bundan belediye, il, ülke kaybediyor. Rahat hareket edip 5’inci yılsonunda da vatandaş değerlendirip ona göre oy verecek. Biz her sene seçim ile uğraştığımız için vatandaş yanlış anlamasın diye birçok hadise de frene basa basa gittiğimiz süreçlerden kurtulacağız.

Belediye seçimlerinden sonraki süreçte ülkemizin çok daha farklı bir sıçrama göstereceğine yürekten inanıyorum. Şu an en kritik dönemeç belediyeler açısından seçimlerin olması sürecinde. AK Parti zaten belediyecilikten gelen bir parti. Eğer reisimiz İstanbul’da belediye başkanı olup da İstanbul’un gönlüne dolayısı ile Türkiye’nin gönlüne girmeseydi ne AK Parti olurdu ne biz olurduk. Böyle olunca AK Parti belediyeleri birbiri ile yarışıyor. Kendileri ile yarışınca en sağlıklı yapılara doğru illerimizi ve ülkemizi götürmek yerellerden geçecek” diye konuştu.

“ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

15 yıldır hayalini kurduğu bir şehri dizayn etmekle meşgul olduğunu söyleyen Alaaddin Yılmaz; “Bolu açısından baktığımızda biz biraz daha farklıyız. Ben iki dönem belediye meclis üyeliği yaptığım için şehrin belediyecilik ile ilgili bütün problemlerini bilen bunların çözüm yollarını da bilen gelecek bir şehir hayali kuran ve belediye başkanlığında gösterilen birisiyim. Şanlıyım çünkü kurucu il başkanı olmam dolayısı ile isteteydik milletvekili de olabilirdik. Bolu’da bizim yaptığımız çalışma kazandık ne yapalım değil zaten hayalini kurduğumuz bir şehri nasıl oluşturalım. 15 yıldır hayalini kurduğumuz şehri dizayn etmek ile meşgulüz. Şu an artık tünelin ucunda ışık göründü. Bir daha geri dönülmez bir şekilde dünyada yaşanılabilir en güzel 10 kent arasında girme hedefi ile adım adım ilerliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“BÜTÜN GÜCÜMÜZLE DESTEK OLURUZ”

Alaaddin Yılmaz, yerel seçimlerde başarılı olmak için gayret göstereceklerini belirterek; “15 yıldır belediye başkanlığı yapmak kolay bir şey değil. Bu seçimlerde daha başarılı olmak ülkemizi, ilimizi daha ileri götürmek için çok ciddi bir gayret içinde olmak durumundayız. Bu kongrelerde bunun alt yapısını oluşturur. Belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Kaya iken şu an yılların belediyecisi olup da şehircilik bakanlığı yapan Öz haseki belediyelerden sorumlu oldu. Öz haseki başkanlığındaki ekibinde yeni belediye başkanlarının tespiti tayininde çok büyük etkisi olacaktır. 15 yıldır belediye başkanlığı yapan birisi olarak tekrar görev verilirse kaldığımız yerden o şekli biran önce tamamlamak için en hızlı adımlarla devam ederiz. Ola ki sen artık heyecanını yitirdin derlerse Allah razı olsun deriz göreve gelecek arkadaşa bütün gücümüzle destek oluruz” dedi.

Editör: TE Bilisim