Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, spor turizmi ve Boluspor ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Boluspor’a ve Bolu’ya kazandırılması için çalışmaların sürdüğü saha ve takım otobüsü hakkında da görüşlerini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı yaptığı açıklamalarda, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Boluspor’a otobüs ve saha desteğinin olacağını açıklamasının ardından Başkan Yılmaz’da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Boluspor’un şu an otobüsü birkaç maça giderken gitmiyor, bozuldu. O zaman, biz bir otobüs alsak kiraya versek, yapabilirmiyiz, yaparız. Bu Boluspor’a bir destektir. Biz Bolu Belediye Başkanımıyız. Evet, o zaman bu tür destekleri yapmak zorundayız. İnşallah bu desteklerde devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

“BİR İKİNCİ BİR YER DAHA BULABİLİRSEK, ORADA DA BAŞLAYACAĞIZ”

Boluspor’un kış aylarında sahaların karlı kaplı olmasından dolayı antrenman yapamadığının altını çizen Başkan Yılmaz, en kısa sürede alttan ısıtmalı bir sahanın Bolu’ya ve Boluspor’a kazandırılacağını sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Takıma Bunu bizim basınımız ve Bolu halkı hep olaya nokta bazında bakaraktan değerlendirmeye çalışıyor. Aslında bizim çalışmaların aslı şudur. Bolu turizm kenti olacak, spor kenti olacak ve sağlık kenti de olacak. 13 yıldır söylediğimiz şey. Sporun her branşının kamp merkezi olacak. Antalya kışın nasıl Avrupa takımlarının nerdeyse tamamını ağırlıyorsa, yazın da Bolu ağırlasa ne olur. Onun için ne lazım altyapı, ne lazım otele ihtiyaç lazım, futbol sahalarına ihtiyaç var. Bolu’da biz Belediye Başkanı olduğumuz gün 1 tane sahası var mıydı Boluspor’un? Yoktu. Ama herkes Bolusporluydu. Şu an birkaç saha olmaya başladı. Ama geçtiğimiz kış gördük ki, havanın çok soğuk zamanlarında Boluspor, sahalar buz tuttuğu için antrenman yapamıyor. Yaptığı zamanda futbolcular sakatlık geçiriyor. O zaman ne lazım alttan ısıtmalı saha gerekiyor. hemen yaparız dedik. Şu an 1 yerde başladık, inşallah bir ikinci bir yer daha bulabilirsek, orada da başlayacağız. Bunları şu an Boluspor kullanacak ama Bolu’nun sahaları bunlar. Futbol turizmi hayata geçtiğinde bu sahaların çoğuna daha ihtiyacı var.”

Kızık Yaylası’nda da 2 futbol sahasının çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek; “bölgesine Allah nasip ederse, Kızık Yaylası’nda askeriyeye ait bir yer vardı. Şuan orada 17 odalı bir tesis kurduk. Hemen hemen bitirmek üzereyiz. Arka tarafta 2 futbol sahası yapabilecek alan var. İnşallah bunlarında planlamasını yapmak durumundayız” dedi.

BOLU İLE BERABER HAREKET ETMEMİZ LAZIM

Başkan Yılmaz, önümüzdeki günlerde çeşitli branşlarda 60’a yakın Federasyon Başkanını Bolu’da ağırlayacaklarını belirterek; “Sadece futbol için değil, sporun her branşıyla ilgili altyapıları sağlıklı tutmak durumundayız. Bununla ilgili de federasyonların tamamını Bolu’da bir toplantıya çağıracağız. Türkiye’de 60’ın üzerinde federasyon var. Her biri yılda 1 kez kampını yapsa, haftada 3 kamp yaptığını biliyormusunuz. Sportif anlamda bu yapılara doğru adım adım Bolu ile beraber hareket etmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

“BU TÜR DESTEKLERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Boluspor’un A takım otobüsünün sürekli bozulduğunu işaret eden Başkan Yılmaz, kırmızı beyazlılara, Bolu Belediyesi olarak bir otobüs alıp, kiraya vereceklerini aktararak; “Boluspor profesyonel bir takım. Boluspor’a, Belediye’nin direk bir destek verme şansı kanunen mümkün değil. Amatör Spor Kulüplerine verebiliyoruz ama profesyonele veremiyoruz. Ama biz 1 saha yapıp bunu Boluspor’un kullanmasına tahsis edebiliriz. Bu da bir direk değilse bile, dolaylı destek. Boluspor’un şu an otobüsü birkaç maça giderken gitmiyor, bozuldu. O zaman, biz bir otobüs alsak kiraya versek, yapabilirmiyiz, yaparız. Bu Boluspor’a bir destektir. Biz Bolu Belediye Başkanımıyız. Evet, o zaman bu tür destekleri yapmak zorundayız. İnşallah bu desteklerde devam edecektir. Şehrimiz için ve şehrimizin önemli bir göstergesi olan Bolusporumuz için bu desteklerimiz devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim