İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediyesi tarafından Kızılay Parkı’ma yapılmak istenen projeye ilişkin, “Menfaatler neyi gerektiriyorsa o doğrultuda karar alırız” dedi. CHP Grup Başkanvekili Beykoz’un sunumunu da eleştiren Başkan Yüceer, “Belediyenin bir meclis üyesi gibi sanki bir sunum yaptı” dedi.

Haber: Aslı Akış

Kızılay Parkı konusunda İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer de sessizliğini bozdu. Alanın İl Özel İdaresi mülkiyetinde olduğunu hatırlatan Başkan Yüceer, konunun mecliste oylanacağını hatırlattı. Yüceer, İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Erhan Beykoz’un yaptığı sunumu da yumuşak ifadelerle eleştirdi.

“GÜNDEM MADDESİ MECLİSE GELDİ”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, bolu belediyesinin de il özel idaresinin de yetki ve sorumluluklarından bahsederek; “Bolu Belediyesi, Bolu’nun belediyesi ve Bolu Belediye sınırları içerisindeki her konuda yetkili bir kamu kurumudur. İl Özel İdaresi, ilin tamamında yetkili ve sorumlu bir kurum ve meclisi olan bir kurum. Belediye’nin de meclisi var. Bu noktada il özel idaresinin mülkleriyle ilgili satın alma satma, tahsis etme, kiralama ve diğer işlemlerde yetkili, 5302 sayılı Yasa gereği yetki İl Genel Meclisi’ndedir. Bunu bilen Bolu Belediyesi müracaat ederek Valiliğimize, ‘Benim Bolu İl Özel İdaresi’nin mülkü olan Kızılay Parkı dediğimiz alanda şöyle projelerim var. Bunu gerçekleştirmek istiyorum’ müracaatını yaptı. Kendi projeleri, kendi düşünceleri bununla müracaat edildi ve doğal olarak da bu gündem maddesi meclise geldi. Ben de Meclis Başkanı olarak gelir gelmez gündeme aldım” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ AY HEP BİRLİKTE GÖZLEMLEYECEĞİZ”

İl genel meclisinde gündeme gelen Kızılay parkı projesinin görüşülmesini için ilgili komisyona havale edildiğini belirten Yüceer; “Bu gündem maddesini ilgili komisyona havale ettik. Komisyonumuz konuyla ilgili çalışmalar yapacak ve sonrasında da meclise bir rapor getirecek ve biz de meclis olarak, önümüzdeki ay toplantılarımızda bu rapor doğrultusunda kararımızı alacağız. Burası İl Özel İdaresi’nin bir mülküdür. Tapusu İl Özel İdaresi’ne aittir. İl Özel İdaresi’nde Bolu’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın hakkı olan tapulu bir mülktür burası. Biz de bunun bilincinde olarak İl Özel İdaresi’nin karar organı olan 23 tane Genel Meclis üyemiz, İl Özel İdaresi’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ve ne yapmamız gerekiyorsa, doğru bir karar alacağız diye düşünüyorum. Onu da önümüzdeki ay hep birlikte gözlemleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MENFAATLER NEYİ GEREKTİRİYORSA O DOĞRULTUDA KARAR ALIRIZ”

Yaşar Yüceer, özel idarenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o doğrultuda karar alacaklarını ifade ederek;  “Her bir arkadaşımın kendine özgü düşüncesi olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Başkanı Erhan Beykoz, ilk defa gündemimize gelmiş bir konuyla ilgili çok hazırlıklıymış ki hemen verelim, belediyenin bir meclis üyesi gibi sanki bir sunum yaptı. Ama biz aslında Belediye’nin meclis üyesi değil, Genel Meclis üyesiyiz. İl Özel İdaresi’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o doğrultuda karar alırız” dedi.

Editör: TE Bilisim