TFF 1'inci Lig'de 2 haftada 1 puan toplayan Boluspor, önümüzdeki hafta karşılaşacağı Gazişehir Gaziantep maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon ve taktik ağırlıklı çalıştı. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, hak ettikleri puanları alamadıklarını ifade ederek, “İstediğimiz sonuç 6 puandı. Her karşılaşmaya 3 puan isteğiyle çıkıyoruz. Hak ettiğimiz puanları alamadık.  Puan olarak değil ama oyun olarak istediğimizi aldık” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“İSTEDİĞİMİZ PERFORMANSI YANSITMAKTA SIKINTI YAŞADIK”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa ilk olarak ilk 2 haftayı değerlendirerek; “İstediğimiz puanlar 6 puandı. Çünkü her karşılaşmaya 3 puan için çıkıyorsun. Karşılaşmaları değerlendirecek olursak, 2 karşılaşmada da hak ettiğimiz puanları alamadığımız düşünüyorum. Özellikle Giresunspor maçının ikinci devresi. Yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyonumuz var. Ofsayt gerekçesiyle verilmeyen bir tane golümüz var. İyi oynadığımız anlarda rakip 2-2’yi yakaladı. Geçtiğimiz haftada beklenmedik, oyunu izleyenlerde zaten bizim mağlup olacağımıza inanmaz. Çünkü rakip, bugün analizini yaptık. Toplam 3 defa bizim kaleye gelmiş. 1 tanesi duran top, iki tanesi de geriye oynanan top. Kalecinin eline 3 defa top değmiş. Onun dışında oyunu oynamak isteyen taraf bizdik ama ilk devre özellikle kendi alanımızda gereğinden fazla top kaybettik. Rakipte bunu yeterince değerlendiremedi. İkinci devre biraz daha toparladık, topa sahip olduk. Sahadaki duruşumuz biraz daha iyiydi. Ama pozisyon üretemedik. Rakibe de pozisyon vermedik. İrfan’ın bir pozisyonu var. Maçın ilk dakikalarında Guido’nun yaptığı ortaya Poepon’in yetişemediği bir pozisyon var. 1-0’dan sonra İrfan’ın 18 içindeki bir pozisyonu var. Yarım pozisyonlar çok fazla vardı ama değerlendiremedik. İstediğimizi puanları şu anda alamadık. Biz normal olaraktan 4 puan olarak düşünüyorduk. 3 karşılaşmada 6–7 puan aralığında düşünüyorduk. Önümüzdeki karşılaşmayla birlikte. Bunu gerçekleştiremedik. Maçtan önce yaşadığımız bir sürü olumsuzluklarda vardı. Bu da bir gerçek. Alim’in maça 2 saat kalıp, kendini iyi hissetmediğini, yüzde yüz hazır olmadığını ifade etmesi, rahatsızlığından dolayı. Maça başlarken ve başladıktan sonra Poepon’in, Guido’nun, İrfan’ın buna benzer rahatsızlıklarının olması açıkçası istediğimiz performansı yansıtmakta sıkıntı yaşadık.Tablo olarak skora baktığınız zaman veya puan durumuna baktığınız zaman istediğimiz puanları alamadık. Beklentilerin altında kaldık. Ama oyun olarak rakiplerden geride değiliz. Unutmayalım, Giresunspor bu sezon geçen seneki kadrosunu koruyup, istediği transferleri yapan en iyi takımlardan bir tanesi. Diğer taraftan Ümraniye’de bunun aynısını gerçekleştirdi ” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLERİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK”

Çapa, transfer döneminde gerekli takviye yapamadıklarının altını çizerek; “Biz maalesef bunu da artık itiraf etmemiz gerekiyor. İstediğimiz transferleri gerçekleştiremedik. Size de yansıyan liste vardı. Listeye baktığınız yaptığımız transferlere bakarsak nerde olduğumuzu sizin en az biz kadar gördüğünüzü biliyorum. Biz oyuncu grubumuza inanıyoruz. Bu bir gerçek. Bunlarla iyi işlerde yapacağımıza inanıyoruz. Transfer döneminin bitmesine biraz daha var. Başkanımız şu an da görüşmelerini yapıyor. Ama bize gelen oyuncu hazır olursa katkı sağlar. Sonradan katılan oyuncuların bize katkı sağlaması zor gözüküyor. Şans verdiğiniz zamanda istediğimiz performansı alamıyoruz. Yeni yapmış olduğumuz transferlerden İshak, kaleci ve İrfan dışında hazır olan oyuncumuz yok. Hepsini hazırlamak zorundayız bunun da zamana ihtiyacı var. Biraz sabretmemiz gerekiyor. Ama geçen sene oynayan bir oyuncu grubumuz vardı.  O kadroyu koruyup, diğer arkadaşlarımızda hazır olduğu zaman tek tek ilave edip yeni gelecek transferlere de bakıp ona göre artık sezonla ilgili beklentilerimizi hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

BOLU’DA GENEL BİR SALGIN VARMIŞ”

Oyuncuların Ümraniyespor maçında yaşadığı mide bozulması olayının yaşanan salgından kaynaklandığını sözlerine ekleyen Çapa; “Gıda ile ilgili bir şey yok. Kan tahlili yaptırdık. Herhangi bir şey çıkmadı. Bolu’da genel bir salgın varmış, Bolu’ya döndükten sonra kulüp doktorumuzda aynı şeyleri söyledi. Acile baya gelip gidenler olmuş. Bir salgın, zehirlenme veya başka bir şey değil” ifadelerine yer verdi.

“CİDDİ CİDDİ TRANSFER YAPAN TAKIMLAR OLDU”

TFF 1’inci ligde geçen seneye oranla 8- 9 takımın şampiyonluk şansı olduğunu vurgulayan Çapa; “Genelde 34 hafta sonunda herkes hak ettiği yerde ligi bitiriyor. Ama biz bu kadroyla hiç kimse gelmese de geçen sene bulunduğumuz yeri korumak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Diğer taraftan gerçekçi olmamız lazım. Bu seneki lig geçene seneki lig gibi değil. Daha çok iddialı takım var. İlk 2 için geçen sene 3–4 takımdan söz ediyorduk. Bu sezon 8–9 tane takımdan bahsediyoruz. Ciddi ciddi transfer yapan takımlar oldu. Biz elimizden geldiği kadar çalışıp, en iyisini yapamaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde gelecek olan arkadaşlarımız veya gelmeyecek oyuncularla neler yapabileceğimizi hep birlikte göreceğiz” dedi.

“ERTUĞRUL KENDİSİNİ İSPAT ETMİŞ BİR KALECİ”

Boluspor Teknik Direktörü Çapa, Melih Okutan ile birlikte Fenerbahçe'den 1 milyon Euro karşılığında transferiyle tartışmalara yol açan kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın 2 haftadır kalmasıyla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: “Fenerbahçe kaç paralık transfer yaptı? Yedek kulübesinde kimleri oturtuyor gördünüz mü? Beşiktaş'ın yedek kulübesi geçen hafta ne kadar ediyordu? Onlar niye kulübede oturdu? Ertuğrul bize geç katıldı. Kaleci antrenörümüz onunla birlikte çalışıyor. Sezona öyle başlama kararı aldı. Ertuğrul'un kalitesiyle ilgili herhangi bir endişemiz yok. Ertuğrul kendisini ispat etmiş bir kaleci. Daha 2 hafta oldu. 5 hafta sonra, 6 hafta sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz.”

 

Editör: TE Bilisim