Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Sezen Aksu’nun şarkı sözleri ile ilgili sert açıklamalarda bulunarak; “Hz. Adem Aleyhisselam'a ve Havva Validemize cahil demek sanat değil küfürdür. Bu küffara sessiz kalmak, ödül vermek, sahne açmak ise küfre ortak olmaktır” dedi.

Sezen Aksu'nun “Şahane Bir şey Yaşama” isimli son parçasında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Ademe”  ifadelerine Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın’dan tepki geldi.

Sezen Aksu’nun son şarkısı tartışılmaya devam ederken, Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın’da sert ifadelerle açıklama yaparak; “Toplumun en meşhur ve gözde sanatçılarından kabul edilen Sezen Aksu; şarkısında ilk insan ve ilk peygamberimiz olan Hz. Adem Aleyhisselam ve eşi Havva Validemize cahil diyecek kadar alçalan talihsiz sözlere yer vermiştir. Özgürlük adı altında bu olaya imza atan sanatçıyı Bakara Suresi’nde geçen Allahutaala'nın Hz. Adem Aleyhisselam'a bütün isimleri, bütün ilimleri öğrettiği buyruğunu bilmeyecek derecede cahil ve hadsiz bir kişilik olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

“BU KÜFFARA SESSİZ KALMAK, ÖDÜL VERMEK, SAHNE AÇMAK İSE KÜFRE ORTAK OLMAKTIR”

Devletin gerekli kurumlarını göreve davet ederek konunun takipçisi olacaklarını belirten Baskın; “Bu milletin varlık sebebi olan İslam’a dil uzatmak özgürlük değil ancak alçaklıktır. Hz. Adem Aleyhisselam'a ve Havva Validemize cahil demek sanat değil küfürdür. Bu küffara sessiz kalmak, ödül vermek, sahne açmak ise küfre ortak olmaktır. Bu ve bunun gibi alçaklara karşı devletin gerekli kurumlarını ivedi bir şekilde görevini yapmaya davet ederken en ağır cezanın verilmesi için gerekli adımların atılmasını tüm camiamız olarak sabırla bekleyeceğiz. Konunun takipçisi olacağımızdan milletimizin kuşkusu olmasın.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim