2017 yılı Kurban Bayramı dönemi çalışmaları Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde devam ediyor.

Artan hayvan hareketleri ve bununla beraber artan salgın hastalık tehlikesine değinen Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Tetik; “Bolu ilinin coğrafi konumunun, hayvancılık arz ve tüketim noktalarının ortasında, köprü konumunda bulunmaktadır. Bu nedenle İl ve ilçe personellerimiz kolluk kuvvetleri ile eş güdümlü olarak çalışarak, sürekli olarak temas halinde bulunacaklar ve yol kontrolleri de buna paralel olarak arttırılarak devam edecektir. Ayrıca hayvan pazarlarında ve kesimhanelerde sürekli personel bulunacak olup, gerekli incelemeler titizlikle yapılacaktır.

Bunların yanında dişi hayvanların kesimi ile ilgili olarak ise; Türkiye'de hayvancılığın sürdürülebilir kılınması için damızlık dişi hayvan varlığının öncelikli olarak korunması büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızın damızlık niteliği taşıyan hayvanların kestirilmemesi hususunda gösterdiği hassasiyet, ülkemiz hayvancılığının geleceği için atılmış önemli bir adımdır. Damızlık vasfını yitirerek mezbahaneye getirilen dişi hayvanların mezbahanede bulunan resmi veteriner hekimler tarafından tekrar kontrolden geçirilecektir. Dişi hayvan kesimi yapan mezbahalara mevzuatlar çerçevesinde aykırılık durumunda her türlü yasal yaptırım uygulanacaktır. İl Müdürlüğümüz, Bakanlığımızın gönderdiği talimat gereği, dişi damızlık hayvanların kestirilmemesi ile ilgili komisyon kararı, mülki idarenin huzurunda hemen alınmıştır. Konuyla ilgili olarak, gerekli kurumlar ile iş birliğine başlanmıştır.” diye konuştu.

17 Ağustos tarihinden itibaren kurban için yoğunlaşacak olan hayvan pazarı ve kesimhanelerindeki kontrollerin, Kurban Bayramının 3. gününe kadar devam edeceği bilgisini veren Fahri Tetik, salgın hastalıklar ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve kurbanlık hayvan ticareti yapan yetiştiricilere bilgilendirme ziyareti yapıldığını sözlerine ekledi.

Kurban alacak olan vatandaşlar android marketlerde yer alan ve ücretsiz bir uygulama olan “HAYSAG” mobil uygulamasını kullanarak kurban hakkında bilgilere online olarak ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim