Bolu Valiliği tarafından düzenlene Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni yapıldı. Törene Bolu protokolünün yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Bolu protokolü kent meydanında yapılan bayramlaşma töreninde buluştu. Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Millet Vekili Tanju Özcan, AKP Bolu Millet Vekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP İl Başkanı Adem Evcil, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bayram kutlamasına olan ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Vali Baruş konuşmasına şu şekilde devam etti,” Bayramın birinci gününde Bolulularla birlikte bayramı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi bayram kutlama programına yoğun bir ilgi var. Hem kamu görevlilerine hem vatandaşlarımızdan hep birlikte birlik ve beraberlik olmanın gururunu yaşıyoruz. Zaten bayram günleri böyle anlam kazanıyor. O nedenle bayramı gerçekten anlamıyla idrak ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu gelenek yavaş yavaş Bolu’da yerleşiyor. Daha önceden biliyorsunuz kent meydanında yapılmıyordu birkaç bayramdır burada gerçekleştiriyoruz bu kutlama programların. Ama çok sağlıklı bir tercih yaptığımız ortaya çıktı. Çünkü vatandaşlarımız kapalı mekânları veya resmi ortamlarda yapılan bayramlaşmaları benimsemiyor. Bu şekilde yoğun katılım olması hatta gördüğünüz gibi üniversitemizde okuyan diğer ülkelerden öğrenciler de var. Hem bu İslam aleminin ortak bir bayramı hem onlarla birlikte olmanın da sevincini yaşıyoruz. Bundan sonraki bayramlarında aynı şekilde yoğun bir ilgiyle devam etmesini temenni ediyorum. Buradan bütün vatandaşlarımızın bayramını Boluluların bayramını tebrik ediyorum. Kazasız belasız bir şekilde bayramı tamamlayarak mutlu bir şekilde geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

CHP Bolu Millet Vekili Tanju Özcan, her siyasi partinin temsilcisi ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Özcan,” Bende tüm İslam aleminin tüm Bolulu hemşerilerimizin mübarek kurban bayramını kutluyorum. Sayın valimiz ifade ettiler. Güzel bir organizasyon oldu. Eskiden kurban bayramlarında bu tür bayramlaşmalar daha erken saatlerde yapılıyordu ama birçok hemşerimizin kurban telaşı olduğu için katılım daha az oluyordu. Hazır yaz günlerinde bu bayramlarımı idrak ederken bu tür ortamlarda toplanması gayet iyi oluyor. O anlamda ben sayın valimizi kutluyorum. Burada değişik siyasi görüşlere mensup siyasiler olarak buradayız. Sağ olsun komutanlarımız, askerlerimiz bu dönem çok yoğun katıldılar. Tugayında burada olmasından dolayıymış. Tabi şu bayramlara güzel başladık. Güzel bir şekilde güler yüzle, huzur içerisinde mutluluk içerisinde kendi şehirlerinden evlerinden ayrılanlarında ailelerinin yanına sağlıklı sıhhatli dönebilmesini temenni ediyorum.“ dedi.

AKP Bolu Millet Vekili Fehmi Küpçü, bayramların maneviyatından bahsetti ve şunları söyledi, “Öncelikle Bolulu hemşerilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını yürekten kutluyorum. Tabi biz büyük bir medeniyetiz. Büyük bir milletin evlatlarıyız. Milletçe bir bayram yaşıyoruz. Bayramlar bu milletin manevi medeniyeti millet yapan şeylerden bir tanesi. Güler yüz içerisinde sayın valimin verdiği mesaj doğrultusunda kazasız belasız inşallah rabbim bu milleti ümmeti nice bayramlara eriştirir. Bu bayram gördüğünüz gibi geçen bayramda bunu denemişti güzel oldu. Milletle beraber olmak lazım. Hem hal olmak lazım, milletin merkezi olmak lazım. Hem devlet geleneğimiz. Milliyetçi Hareket Partisi Başkanımız, Emniyet Müdürümüz burada AK Parti İl Başkanımız burada, Belediye Başkanımız, Valimiz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilimiz Komutanlarımız ve Milletimiz hep beraberiz. Bayramın anlamı ruhu da bu. Bende tabi nice bayramlara eriştirsin diye murat ediyorum. Tabi şunu da söylemeden geçmemek lazım. Biz milletçe dik durmamız lazım. Zor süreçleri hep beraber yaşadık. Dünyanın her tarafında İslam coğrafyasında kanayan bir yara var. Dünyada kapitalist bir mantık belki değer üzerinden kurulmamış. Belki manevi huzur üzerine kurulmamış. Arakanda en son Müslüman kanı akıyor. Biz ülke olarak ne kadar dik dursak bu milleti temsil eden bu millet. Bu milletin o kadim geleneği inşallah dik durmasını da ki 15 Temmuzda gördük bu meydanlar doluydu. Vukuatsız kabadayılık yapmayan bir millet olması gerektiği zaman olması gerektiği yerde tarihin ve zamanın ve mekanın şahitliğinde bunu sergiledi. İnşallah bu bayram da bu hissiyatla yeni hukuklara doğru milletimizi insanlığa hayırlar bereket getirir diyorum. Tekraren başta Bolulu hemşerilerimiz olmak üzere Türk milletinin, milletimizin ve İslam aleminin kurban bayramını yürekten tebrik ediyorum.”

 

 

Editör: TE Bilisim