Bolu’nun ilçelerindeki ve beldelerindeki tarihi kültürel noktalar, Bolu Kültür Haritası üzerinde tek tek işaretlenerek, seyahat rotası oluşturuldu.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yeni bir çalışma başlatarak, Bolu’nun farklı bölgelerindeki kültürel noktaları, harita üzerinde işaretledi. Bolu’daki tüm ilçelerin ve beldelerinin incelenmesinin ardından hazırlanan iki harita ile şehrin farklı bölgelerindeki gizli kalmış tarihi eserler ve yapılar gün yüzüne çıkarıldı. Haritaların bir tanesinde Bolu’nun doğal alanları, kamp bölgeleri ve tabiat parkları yer alırken, diğer harita üzerinde ise kültürel ve tarihi yapılar yer alıyor.

ADRESLER KAREKOD İLE BULUNABİLECEK

Üzerinde manastırdan, kaya evlerine; tarihi türbelerden, yamaç paraşütü yapılabilecek noktalara kadar her alanın gösterildiği haritada, Bolu’yu gezmek isteyen turistler adres bulmakta zorlanmayacak. Haritanın lejantında, ziyaret edilebilecek her kültürel nokta için bir karekod yerleştirildi. Haritada gördüğü bir yapıyı merak eden turist, akıllı telefonundan karekodu okutarak, o bölgeye nasıl gidebileceği hakkındaki bilgilere erişecek.

“SEBEN VE KIBRISCIK’LA ORTAYA ÇIKIP, TURLAR HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

Söz konusu harita hakkında detaylı bilgiyi Bolu İl Kültür ve Turizm Müdür Hakan Doğanay verdi. Bolu’nun turist yapısına müdahale etmek istediklerini belirten Doğanay, Seben ve Kıbrıscık vurgusu yaparak, “Bolu’nun turist profiliyle de oynamak istiyoruz. Özellikle Seben ve Kıbrıscık’la ortaya çıkıp, kültürel değerlerimizi öne çıkarıp sadece, doğanın ve temiz havanın dışında bizim, kültürel değerlerimizin de olduğu, inanç turizminin, işte kilisenin, türbelerin, manastırların, kaya evlerinin de olduğunu biraz daha öne çıkararak, kültür turları, haritaları hazırlamak istiyoruz” dedi.

“HAZIRLADIK, DAĞITIMA SUNACAĞIZ”

Haritanın hazırlandığını ve yakında dağıtıma çıkacağını belirten Doğanay, “Bu yapmış olduğumuz haritada, kilisesine, katedraline kadar her şey var. Kim neyi görmek istiyorsa, neyi gezmek istiyorsa, haritanın lejantına karekodu okutarak buraların koordinatların alarak gezebilir. Adına da ‘7 günde Bolu, istiyorsanız 70 günde Bolu.’ Yani zamanın varsa 70 günde gez, zamanın yoksa 7 günde gez. 7 ilçemizi böyle, bir de Taşkesti beldemizi böyle, hazırladık. Dağıtıma sunacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim