Bolu’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından beklenen kar yağışı başladı. Dün sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan kar yağışı etkisini artırarak ilerleyen saatlerde şehir merkezini beyaz örtüyle kapladı. Öte yandan Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı devam ediyor.

Haber: Aslı Akış

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, dün sabah saatlerinde şehir merkezinde de etkisini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, ortaya güzel görüntüler çıktı. Cadde ve sokaklar ile arabaların ve çatıların üzerleri beyaza büründü. Uzun süredir hasretle beklenen kar vatandaşın yüzünü güldürdü. Uyarıları dikkate alan ve şemsiyeleriyle dışarı çıkan vatandaşlar, kent merkezine yağan ilk karın keyfini fotoğraf çekerek çıkardı.

 

Kar yağışı, İstanbul- Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı’nda ulaşımı yavaşlattı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ile D-100 kara yolunun Yumrukaya, Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler mevkilerinde etkisini sürdürürken, D-100 karayolunun yeşil alanlarında kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı.

 

Karayolları ekipleri, D-100 karayolunda kar küreme araçlarıyla temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri ise yol üzerinde denetimlerini artırdı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri aşırı hız, hatalı sollama ve yakın takip yapmamalarını, trafik işaretçilerine uymalarını istedi.

 

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise karın bugün ve yarın etkili olması bekleniyor.

 

 

Editör: TE Bilisim